Bronze per a Andrea Orquín en la prova de dobles femení

Dissabte passat 3 de juny sis esportistes del Club Bàdminton Xàtiva es van desplaçar fins al municipi del Campello per a participar en el Màster Autonòmic Sub-13 i Sub-17 que se celebrava en la localitat alacantina. Aquest esdeveniment va comptar amb la participació de 69 esportistes de 20 clubs de diverses comunitats autònomes, com Castella-la Manxa, Múrcia, Balears i la pròpia Comunitat Valenciana.

Iniciem el nostre resum amb la categoria Sub-13 on els nostres esportistes Arnau Ballester i Adrià Meseguer continuen adaptant-se al canvi de categoria i el fet d’haver de bregar en molts casos amb esportistes de segon any. En aquesta ocasió no van poder superar la fase de grup ni en la prova individual ni en la de dobles. No obstant això, continuen fent una bona faena i aprenent torneig a torneig de cara a pròximes cites.

Passem a la categoria Sub-17 on en la prova d’individual femení Andrea Orquín va realitzar un molt bon torneig, classificant-se com primera del seu grup i accedint al quadre final on en quarts de final es va creuar amb Sara Llopis a la qual no li va posar les coses gens fàcils, sent els dos sets d’una gran igualtat fins als compassos finals on Sara es va mostrar més resolutiva i li’ls va anotar per 21-15 i 21-16. Andrea degué conformar-se amb la cinquena plaça i sobretot l’a veure recuperat la confiança en el seu joc en individuals on es va mostrar molt sòlida al llarg del torneig. També en la prova d’individuals comptàvem amb la participació de Sarai Ramón que en aquesta ocasió no va tindre molta fortuna i va quedar enquadrada en el grup A, on malgrat realitzar dues bones trobades va quedar eliminada en aquesta fase prèvia.

En l’apartat masculí Jesús Cimas aconseguia dues victòries i una derrota que no li van bastar per a ser primer de grup i d’aquesta manera accedir a la fase final del torneig. Igual que Ximo Torres que també va aconseguir la segona plaça del seu grup i no li va anar suficient per a accedir al quadre final.

Tanquem el nostre resum amb les proves de dobles on la prova de dobles masculí va patir un revés per la baixa de Marcos Cimas a causa d’unes molèsties en el genoll i que va impedir que la parella formada per Marcos i Jesús poguera participar.

En la prova de dobles mixt Ximo Torres i Sarai Ramón van aconseguir la segona plaça del grup A, però van quedar fora en perdre contra el parell cap de sèrie número u i a la fi vencedor composta per Quique Gil i Sara Sáez.

Finalment, en la prova de dobles femení la parella formada per Andrea Orquín i la seua companya Claudia Gallego van perdre l’opció de disputar la final en cedir en dos sets enfront de la parella murciana composta per Isabel Díaz i Claudia Teruel en un mal partit de Claudia i Andrea en què no van saber frenar el joc dels seus rivals per a acabar cedint per 16-21 i 14-21, havent de conformar-se amb el bronze.

2a Concentració preparatòria per al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub15 / Sub17

La jornada matinal del diumenge 4 de juny va estar reservada per a la 2a Concentració preparatòria per al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub15 / Sub17 que es va dur a terme en les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva (CTD) d’Alacant, fins on es van desplaçar tres dels cinc esportistes convocats del Club Bàdminton Xàtiva, Andrea Orquín, Martina Molina i Feliu Terol acompanyats pel tècnic Javier Alcázar.

L’entrenament va comptar amb la presència d’un total de 28 esportistes de la Comunitat Valenciana i va estar dirigit pel tècnic de la Federació de Bàdminton de la Comunitat Valenciana (FBadCV) Iván Gallardo, on al llarg de tres hores es van treballar conceptes tècnics i tàctics relacionats amb les proves d’individuals i dobles, i on també va haver-hi temps per a realitzar alguns partits entre els esportistes.

Després de la sessió d’entrenament el tècnic Iván Gallardo va informar els esportistes que al llarg de la jornada del dilluns 5 de juny es faria publica la llista de convocats per al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub-15 i Sub-17.

Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub15 / Sub17.

Del 22 al 25 de juny es disputarà en la localitat toledana de Talavera de la Reina el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub-15 i Sub-17 en el qual hi haurà novament representació xativina.

Dilluns passat es van donar a conéixer de manera oficial els esportistes seleccionats que formaren part de cadascuna de les seleccions, entre els quals figuren Andrea Orquín en la selecció Sub-17 i Feliu Terol i Martina Molina en la selecció Sub-15. A més, també participarà els tècnics del Club Bàdminton Xàtiva Javier Alcázar, com a part del staff tècnic que es desplaçarà al Campionat d’Espanya i que es completa amb Iván Gallardo, MªJesús Almagro i Anna Feliu.

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

Agenda esportiva

Iberdrola Spanish Júnior International U19: El Campello 2023

Del 9 a l’11 de juny la localitat alacantina del Campello acollirà la disputa d’un torneig de caràcter internacional, l’Iberdrola Spanish Júnior International U19, que reunirà un total de reunirà un total de 150 esportistes de 16 nacionalitats diferents. Entre ells dos xativins, Vicent Molina i Andrea Orquín, que debuta en un torneig d’aquesta índole, mentre que Vicent repeteix participació.

Els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva participaren en diverses proves d’una banda Andrea competirà en individual femení, dobles femení al costat de la seua companya Claudia Gallego del C.B Infant de Múrcia i en dobles mixt formant parella amb Vicent Molina. Aquesta últim a part del mixt competirà en la prova d’individual.

Aquesta nova participació del Club Bàdminton Xàtiva en l’Iberdrola Spanish Júnior International U19 torna a donar l’oportunitat a diversos dels seus esportistes de participar en un esdeveniment d’aquestes característiques i d’aquesta manera continuar sumant experiències que ajuden els jugadors de l’entitat xativina a pujar el seu nivell de joc.

Finalment, agraïm una temporada més el suport de Decathlon Xàtiva a l’hora de subministrar les samarretes i la serigrafia específica per a aquest esdeveniment internacional.

Campionat Clausura E.D.M Bàdminton Xàtiva

Dimarts passat 30 de maig van concloure els entrenaments de l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton, i com és costum dimecres que ve 7 de juny de 2023 se celebrarà el Campionat Clausura E.D.M Bàdminton Xàtiva.

El torneig tindrà lloc de 18.00h a 20.30h en les instal·lacions municipals del Pavelló Francisco Ballester de Xàtiva i comptarà amb la participació dels esportistes de la E.D.M de Bàdminton i com a convidats jugadors del C.B Xàtiva, C.B Énguera i del Col·legi Cervantes de Canals.

No hay comentarios

Dejar respuesta