Canals celebra la commemoració del Centenari Estellés amb una programació present durant tot l’any

Canals. -05.03.2024-  La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals que encapçala Loli Sanchis, ha preparat tota una sèrie d’activitats per a celebrar el centenari del poeta i periodista valencià Vicent Andrés Estellés que s’allargarà durant tot l’any.

L’any del centenari començarà aquest mes de març als centres educatius de la localitat, on l’alumnat treballarà el llibre ‘Canals’ del mateix poeta publicat en 1987, gràcies als exemplars que facilitarà l’Ajuntament. A més a més, també coneixeran més sobre l’autor amb un recorregut per la seua obra i exposaran treballs sobre aquest en els centres escolars.

En abril, el doctor en Filologia Catalana, Joan Borja, realitzarà tot un recorregut divulgatiu per la vida i l’obra d’Estellés.

Paco Tormo, membre de l’associació cultural canalina La Pebrella, durà a terme un passeig pels carrers de Canals els quals van ser nomenats pel poeta valencià en la seua obra. En aquest sentit, l’associació ha triat el llibre sobre Canals que va escriure per a publicar un reportatge especial en l’edició de novembre.

Així mateix, el pati de l’escola Calixt III acollirà l’anomenada festa Estellés amb lectures de poemes, sopar de cabasset i un concert de la mà del cantautor Andreu Valor al mes de setembre.

Durant l’últim trimestre de l’any tindrà lloc l’obra teatral “Poseu-me les ulleres”, un espectacle biogràfic que narra la vida de l’escriptor valencià basant-se en els seus propis textos autobiogràfics i d’aquells que el rodegen. Finalment, l’any Estellés conclourà amb un concert oferit pel grup Sis veus que conjuguen la música tradicional en valencià amb la poesia de l’escriptor Estellés.

No hay comentarios

Dejar respuesta