Bones sensacions per al C.B Xàtiva en el Màster joves Sub-13/Sub-17 de Alfajarin

Primer Màster de la temporada.

El passat cap de setmana l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva es va desplaçar fins a la localitat aragonesa d’Alfajarín per a participar en el primer Màster Sub-13 / Sub-17 d’aquesta temporada. Del 18 al 19 el Pavelló Municipal del municipi saragossà va acollir a un total de 155 esportistes de tots els clubs del territori nacional.

La jugadora xativina no va tindre massa fortuna i no va poder superar la fase de grup ni en la prova d’individuals ni en la de dobles, no obstant això, el joc desplegat per Andrea va ser de molta qualitat i el més positiu és que el procés d’adaptació amb la seua companya de dobles femení, Claudia Gallego, va per molt bon camí perquè totes dues trobades es van escapar per molt poca diferència i arribant al tercer set en totes dues ocasions.

A continuació, anem amb la crònica detallada de la jornada del dissabte on Andrea va iniciar la seua participació amb la prova d’individual femení, en la primera trobada del grup H es va veure les cares amb la seua companya Claudia Gallego en un partit de molta igualtat que les jugadores el van portar fins als 38 minuts al llarg de tres sets. El primer d’ells de gran igualtat i alternança de ral·lis entre totes dues jugadores i que va caure del costat de la murciana per un ajustat 21-19. En el segon set la xativina va reaccionar de gran forma per a anotar-se amb total autoritat el set per 13-21. Amb això es va arribar al tercer set on després d’una primera part d’igualtat Claudia va saber ser més efectiva en la segona part del set amb menys errors per a tancar el set i el partit amb 21-14 a favor seu. La següent trobada del grup va enfrontar a Andrea enfront del cap de sèrie número huit, Noelia López, en una trobada en el qual Andrea va anar sempre per darrere en el marcador i malgrat que en els compassos inicials de cada set va incomodar a l’esportista del C.B Granollers, aquesta última a poc a poc va generar un xicotet matalàs de punts que li va valdre per a imposar-se per 21-13 i 21-15. D’aquesta manera la jugadora del C.B Xàtiva malgrat que va realitzar dues bones trobades no va poder accedir a la següent ronda del torneig.

Després dels individuals va ser torn de les proves de dobles, on la parella formada per Andrea i Claudia van mostrar ja moltes de les seues cartes en aquesta temporada, perquè malgrat tractar-se encara del seu tercer torneig van estar molt prop de donar la sorpresa i imposar-se a dues parelles importants.

El primer partit les va enfrontar a la parella formada per Daniela Corchón i Ainhoa Larraya en un gran partit en el qual Andrea i Claudia van realitzar una molt bona primera part de set arribant molt igualades totes dues parelles al descans, però després d’aquest la rival van canviar part del seu joc i es van anotar el primer set sense problemes per 21-11. Després del descans i amb alguns canvis tàctics en el joc d’Andrea i Claudia aquestes van ser capaços de desplegar un gran joc i anotar-se el segon set per 16-21. D’aquesta manera es va arribar al tercer i definitiu set en el qual la igualtat va ser molt gran amb contínues alternances en els ral·lis de les dues parelles amb la poca fortuna que els dos últims van caure del costat de Daniela i Ainhoa que van tancar el partit després de 41 minuts per un ajustadísimo 22-20.

A les 17.05h de la vesprada va ser el torn per al segon de les trobades del grup E que va enfrontar a la xativina i la murciana a la parella que partia com a cap de sèrie número cinc, les gallegues Mariña González i Beatriz López. Una altra llarga trobada, en aquesta ocasió de 42 minuts que va portar a totes dues parelles a la disputa del tercer set. Andrea i Claudia van començar perdent el primer set amb un joc poc intel·ligent sobre Mariña que les va dominar des del fonde de la pista perquè Beatriz acabara el ral·li en la xarxa tancant el set amb 21-14. En el segon set Andrea i Claudia van ser capaços de portar arrere a Beatriz i les coses van canviar i malgrat que van haver de lluitar van aconseguir forçar el tercer set després de guanyar 20-22. En el tercer set malgrat els reiterats intents per centrar el joc en Beatriz en la zona de darrere, les gallegues van realitzar molt bones ajudes i van acabar per imposar-se per 21-11. Malgrat no poder superar la fase de grup Andrea i Claudia es van amb molt bon sabor de boca per haver pogut jugar de tu a tu contra dues parelles d’entitat i haver tingut moltes opcions de superar la fase de grups del torneig.

3a Jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” categoria cadet.

També en la jornada del dissabte 17 de febrer es va disputar en la localitat alacantina del Campello la 3a jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” categoria cadet, per a això es van desplaçar un total de cinc esportistes del C.B Xàtiva, que en aquesta ocasió comptava amb les baixes de Selenia Pla de camí a Vitòria per a disputar el Spanish International Parabadminton i Andrea Orquín en Alfajarin, a les quals se’ls van sumar les de Ximo Torres i Sergio Miguel per malaltia.

En aquesta tercera jornada, en la qual van participar 63 esportistes, va haver-hi dues cares, una molt positiva com van ser les victòries en les proves de dobles que es van situar en el 80%, però també va haver-hi una part més negativa com van ser les escasses victòries en l’apartat individual que tan sols van aconseguir el 20%, que si bé és cert, que va haver-hi alguns enfrontaments directes entre esportistes xativins no justifica les escasses victòries. Sens dubte un al·licient per a continuar treballant intensament per a millorar.

1a Jornada del Circuit Autonòmic de les categories absoluta i sènior de la Comunitat Valenciana.

El cap de setmana es va tancar en l’alacantina localitat de Teulada que va acollir la primera de les jornades del Circuit Autonòmic de les categories absoluta i sènior de la Comunitat Valenciana que tornava al calendari després d’alguns anys d’absència.

Aquesta primera jornada va comptar amb la participació d’un total 31 esportistes entre els quals es trobaven cinc integrants del Club Bàdminton Xàtiva, en la categoria absoluta Edu Beltrán i en la sènior, Daniel Meseguer, José Luis Llopis, Santiago Villanueva i Carlos Martínez.

Els resultats aconseguits en aquesta primera jornada, on el format de competició és molt similar al dels «Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana» els esportistes van disputar dos partits d’individual i tres de la prova de dobles. Els xativins van aconseguir el 40% de victòries en l’apartat individual i el 45% en les proves de dobles. Resultats que no són molt destacables, però que els serveixen als jugadors d’aquestes categories per a acumular més volum de trobades i posar en practica alguns dels aspectes entrenats sense tindre la mateixa pressió per aconseguir punts que en els tornejos territorials (TTR).

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

No hay comentarios

Dejar respuesta