Benestar Social Xàtiva posa en marxa un servei d’ajuda psicològica

Angulo: «gràcies a l’aposta i injecció de diners tant de l’Ajuntament com de la Generalitat podem oferir nous recursos com aquest»

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, ha anunciat la posada en marxa de dos nous serveis dins del catàleg de prestacions del seu departament. Es tracta d’un taller de suport psicològic per a usuaris i d’un taller d’ajuda psicològica per a cuidadors. Ambdós serveis entraran en funcionament durant el proper mes de gener.

La regidora explica que «atenent a les necessitats detectades per l’equip social base, anem a posar en marxa un taller de suport psicològic per a cuidadors. La finalitat d’aquest és l’acompanyament emocional, així com proporcionar a l’usuari un espai d’alleujament i orientació que li permeta transitar aquest procés sense l’abandonament d’ell mateix i de la manera més eficaç i saludable, tant per a ell com per a la persona en situació de dependència». Angulo ha detallat que en el taller es tractaran temes com gestió de l’estrès, maneig de l’ansietat, mites i realitats sobre l’acte de cuidar, establiment de límits amb la persona depenent, etc.

Per la seua banda, el taller de suport psicològic va adreçat a totes aquelles persones que pateixen una situació d’exclusió o de risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta proposta és el de formalitzar un espai on poder dotar de recursos psicològics als usuaris que els permeten fer front a la seua situació i eixir endavant. També pretén ser un espai on la persona puga descarregar i rebre orientació sobre aspectes quotidians. El taller abordarà matèries com autoestima, creences irracionals, relacions de parella, educació dels fills, hàbits de vida saludable i altres aspectes que ben gestionats doten a la persona de força i capacitat per a superar les adversitats.

Ambdós tallers seran teòric-vivencials i començaran en gener. Els participants seran escollits per mitjà d’una entrevista de selecció prèvia a càrrec de l’equip social base de l’Ajuntament de Xàtiva. Els tallers seran impartits per una psicòloga de l’equip base. Angulo ha incidit en què «gràcies a l’aposta i injecció de diners tant de l’Ajuntament com de la Generalitat podem oferir nous recursos com aquest».

No hay comentarios

Dejar respuesta

siete + 14 =