Es tracta d’una acció conjunta del programa T’acompanye 2018 i Tyrius Integra
El departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva i l’associació d’ames de casa Tyrius han dut a terme una acció formativa conjunta per a formar a 10 persones per al servei d’ajuda a domicili. Aquestes persones formen part del programa T’acompanye 2018, itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en risc o en situació d’exclusió social. Així mateix, l’activitat ha estat emmarcada en el programa Tyrius Integra, des d’on es prepara a dones amb dificultats per accedir al mercat laboral.
Els participants pertanyen a diversos col·lectiu diana del programa T’acompanye 2018: joves i dones aturades de llarga durada inscrits a Labora. Els curs es va desenvolupar del 17 de setembre al 31 d’octubre, amb una duració de 85 hores lectives.
Amb la finalitat de donar continuïtat al programa Tyrius Integra, els participants en el curs passen a formar part d’una borsa de treball de cobertura comarcal, concebuda com un punt de trobada de famílies que necessiten ajuda per atendre persones dependents amb professionals amb formació especialitzada com a auxiliars d’ajuda a domicili, promocionant la regularització de contractes i oferint seguretat i estabilitat, tant a treballadors com a usuaris del servei.
Per a la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, “cal remarcar la promoció de la igualtat com a objectiu inexcusable del programa T’Acompanye 2018 que també es reflexa en aquesta acció formativa d’integració laboral”. Per a la regidora, “tenint en compte la feminització del mercat laboral en aquest sector sanitari i de cura, la inclusió d’un home representaria una acció inclusiva i afavoridora de la igualtat”.
Per la seua banda, Reme Sinisterra, presidenta de Tyrius Xàtiva, senyala que “ha estat fonamental el treball en coordinació, especialment en aquells casos en els quals la intervenció ha requerit un enfocament multidisciplinari per a la consecució dels objectius plantejats en itineraris individualitzats d’inserció sociolaboral”.
L’actuació està cofinançada a través del programa operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020.