Barxeta acull este dissabte la Jornada ‘Construint el futur de la Gestió de Residus’

 Estarà emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Després de l’èxit d’assistència a les Jornades sobre la gestió descentralitzada de residus, el Consorci de Residus repeteix fórmula per apropar-se a la ciutadania, aquesta vegada a Barxeta i amb temàtica diferent. ‘Construint el futur de la Gestió de Residus’, pretén ser l’altaveu que clarifique un model de gestió de residus pioner, com és el cas del que porta a terme el COR, sense oblidar el paper cada vegada més actiu de la societat civil a l’àmbit de l’economia circular.

La mobilització contra l’abocador al Tossal Negre ha significat un abans i un després per a esta població, el no rotund al qual els ha unit i per al que compten, a més, amb el total suport d’esta institució, ja que es tracta d’una iniciativa privada que no forma part del Pla de Gestió de Residus i que a més pot afectar a l’ecosistema del paratge natural pròxim.

Per això, des de les 9.30h. del proper dissabte 24 de novembre, experts i representants d’institucions, (alcaldes, directors generals i membres del propi Consorci) debatran i exposaran a la casa de la cultura de Barxeta, a més, bones pràctiques en gestió de residus, l’estratègia de bioresidus del Consorci i una taula rodona que integrarà col·lectius com l’Associació en Defensa del Massís del Buscarró i Ecologistes en Acció que debatran sobre el futur de la gestió de residus des de la societat civil.

L’assistència a estes Jornades que compten amb el suport de l’Ajuntament de Barxeta és gratuïta i no és necessària la inscripció. A més, s’anima a que les i els assistents arriben acompanyats dels seus fills i filles, ja que podran gaudir de diversos tallers pensats per a ells a l’exterior de la Casa de la Cultura.

‘Construint el futur de la Gestió de Residus’ també vol aprofitar per dinamitzar el producte artesà local de Barxeta i que l’assistent conega la seua oferta més típica, per això, s’oferiran degustacions, a la pausa-cafè de la mateixa.


En Castellà:

Barxeta acoge este sábado la Jornada ‘Construint el futur de la Gestió de Residus’

Después del éxito de asistencia a las Jornadas sobre la gestión descentralizada de residuos, el Consorci de Residus repite fórmula para acercarse a la ciudadanía, esta vez en Barxeta y con temática diferente. ‘Construint el futur de la Gestió de Residus’, pretende ser el altavoz que clarifique un modelo de gestión de residuos pionero, como es el caso del que lleva a cabo el COR, sin olvidar el papel cada vez más activo de la sociedad civil en el ámbito de la economía circular.

La movilización contra el vertedero en el Tossal Negre ha significado un antes y un después para esta población, cuyo no rotundo les ha unido y para el que cuentan, además, con el total apoyo de esta institución, ya que se trata de una iniciativa privada que no forma parte del Plan de Gestión de Residuos y que además puede afectar al ecosistema del paraje natural próximo.

Por ello, desde las 9.30h. del próximo sábado 24 de noviembre, expertos y representantes de instituciones, (Alcaldes, Directores Generales y miembros del propio Consorci) debatirán y expondrán en la casa de la cultura de Barxeta, además, buenas prácticas en gestión de residuos, la estrategia de bioresiduos del Consorci y una mesa redonda que integrará colectivos como la Associació en Defensa del Massís del Buscarró y Ecologistes en Acció que debatirán sobre el futuro de la gestión de residuos desde la sociedad civil.

La asistencia a dichas Jornadas que cuentan con el apoyo del Ayuntamiento de Barxeta es gratuita y no es necesaria la inscripción. Además, se anima a que las y los asistentes lleguen acompañados de sus hijos e hijas, ya que podrán disfrutar de diversos talleres pensados para ellos en el exterior de la Casa de la Cultura.

‘Construint el futur de la Gestió de Residuos’ también quiere aprovechar para dinamizar el producto artesano local de Barxeta y que el asistente conozca su oferta más típica, por ello, se ofrecerán degustaciones, en la pausa-café de la misma.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece + nueve =