Barxeta acull el projecte “València per la Pau” del Fons Valencià per la Solidaritat

L’objectiu d’aquest projecte és acostar a municipis de la província de València la Cultura de la Pau, finalitat de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 16

Barxeta acollirà les principals activitats de la segona edició del projecte “València per la Pau.”, desenvolupat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per la Diputació de València, sent l’objectiu d’aquest projecte acostar l’ODS número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població de diferents municipis valencians, conscienciant al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els Drets Humans.

Entre les activitats que es desenvoluparan al municipi de la Costera es troba l’exposició “El Fil de la Por”, la qual vol crear un espai de divulgació i sensibilització, des d’un punt de vista visual, directe i pedagògic, sobre el que hi ha darrere dels desplaçaments forçats de persones refugiades i les responsabilitats que hi tenim els països occidentals, en especial la Unió Europea, amb la finalitat de crear consciència a la ciutadania per posar fi a aquest tipus de violència i reflexionar sobre alternatives basades en la Cultura de la Pau i en la defensa de Drets Humans. Aquesta exposició, que estarà ubicada al Centre Parroquial del municipi (Av. Jaume I, 5) del 25 de setembre al 4 d’octubre amb obertura al públic de manera lliure i gratuïta els dimarts, dimecres i divendres de 17 h a 19 h, serà inaugurada per l’Alcalde de Barxeta i Tresorer del Fons Valencià, Vicent Mahíques, el dissabte 25 de setembre a les 19:30 h. A més, aquesta exposició serà visitada, baix la dinamització del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, per l’alumnat de 6é de primària del col·legi Carles Salvador de Barxeta.

Per altra banda, el divendres 1 d’octubre, a les 19:30 h en la planta primera de la Casa de la Cultura de Barxeta (Parc Jaume I, s/n), es projectarà el documental d’investigació “Els Fils del Tauler”, que parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics. La projecció del documental estarà seguida d’un espai per a la reflexió que comptarà amb la participació de Josep Gayà, director del documental; Claudia García Giraldo, refugiada colombiana; Fatma Salka, refugiada sahrauí; i del públic assistent. “Els Fils del Tauler” ha estat premiat com a millor documental en la categoria de migmetratge documental del Festival Internacional de Cine de la No-Violència Activa. Aquesta jornada, a causa de la situació sanitària actual, comptarà amb assistència limitada i, és per tant que, per a assistir, cal inscriure’s prèviament  telefonant al 96 221 43 13 o enviant un correu electrònic a biblio_barxeta@hotmail.es (indicant nom, cognoms i telèfon).

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 128 entitats locals valencianes sòcies (119 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol•licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

No hay comentarios

Dejar respuesta