ASPROMIVISE organitza una ruta senderista al Genovés

Està prevista una participació de 900 senderistes.
El proper dimecres dia 21 de novembre el Centre Ocupacional La Costera de Xàtiva i la Coordinadora de Centres Ocupacionals, COPAVA, organitzen una ruta senderista per a persones amb diversitat funcional intel·lectual al voltant del Genovés. És una ruta programada per la Coordinadora que al llarg del curs en farà tres, de les quals la primera és la que organitza el centre de Xàtiva.

ruta-senderista-aspromivise3-diaridigital.esEstà previst una participació de més de 850 persones amb diversitat funcional que faran el recorregut eixint des del Genovés, fins el paratge de la Casa de la LLum. 42 centres que atenen a persones amb diversitat funcional de localitats com Ontinyent, València, Castelló de la Ribera, Utiel, Requena, Rocafort, Carcaixent, Alzira, Xirivella, Ontinyent, Potries, Gandia, Godella, Tavernes, Villar de l’Arzobispo…. participaran en aquesta ruta, on a més de fer esport i mostrar racons de la nostra geografia també té una altra finalitat de ensenyar a la societat que col·lectius com les persones amb algún tipus de discapacitat també fan esport d’una manera normalitzada i inclusiva. La ruta estarà dividida en tres nivells, una que anirà, tal i com hem dit des del Genovés fins la casa la LLum i tornar al mateix Genovés, i un segon nivell que arribarà fins al poble d’Alboi i un tercer nivell faran la de ruta de la pilota, ruta destinada a aquelles persones amb una mobilitat més reduïda.

Des del centre ocupacional es vol agrair als Ajuntaments del Genovés “les facilitats que han donat per poder realitzar aquesta activitat i que al final es puga portar a terme i també a l’institut Dr Simarro de Xàtiva per l’aportació de voluntaris a la ruta i al Col·legi del Genovés i de Lloc Nou per la seua col·laboració desinteressada per a que aquesta iniciativa ixca endavant”. A més es vol “convidar a tots aquells que estimen la natura, els agrade el sendirisme o tan sols vullguen estar un matí amb nosaltres vinguen a Lloc Nou” . L’eixida està prevista a les 11.00 del matí des del Col·legi, i a mesura que vagen arribant els centres aniran eixint cadascú a la ruta del seu nivell. L’hora de tornada es calcula que serà sobre les 13.30 per a dinar tots junts de pícnic al parc del Genovés.

Fer esport d’una manera inclusiva és un dels objectius que el centre ocupacional està tenint molt en compte a l’hora de plantejar qualsevol activitat que portem a terme. Una bona oportunitat per a que la societat veja del que és capaç de fer col·lectius com els que gestiona una associació com ASPROMIVISE.

Usuàries i usuaris de centres ocupacionals, monitores i monitors, escolars, voluntàries i voluntaris tots junts compartint una activitat. “D’aquesta manera la societat creixerà. Tots junts compartint iniciatives i espais” reflexionava Mari Carmen Estrela, monitora del Centre Ocupacional La Costera de Xàtiva .

No hay comentarios

Dejar respuesta