Article d’Opinió: Plataforma Casc Antic Digne i Viu «modificació dels pressupostos del 2022»

Article d’opinió per: La Plataforma Casc Antic Digne i Viu en relació a la vintena modificació dels pressupostos del 2022 de l’actual govern municipal de Xàtiva.

En el passat Plenari municipal de Xàtiva celebrat el passat 29 d’octubre, es tractava en un dels dos punts de l’Ordre una modificació del Pressupost de l’any 2022(la vintena modificació, per cert). Consistia aquesta vintena modificació en la incorporació de 500.000 euros al Pressupost del 2022 derivat de distribució de romanents d’exercicis anteriors.
D’aqueixos 500.000 euros, el Govern municipal no destina ni un sol euro a donar solució a un dels gravíssims problemes que té la ciutat: la caòtica xarxa de distribució d’aigües potables.
Amb aquesta modificació del Pressupost es demostra, per enèsima vegada, la falta de sensibilitat del Govern municipal per a abordar amb serietat la solució a les deficiències d’aquest essencial servei públic.
La Plataforma de veïns “Casc Antic, Digne i Viu”, manifesta una vegada més la seua profunda decepció i desacord amb la política municipal en l’àmbit de la gestió del cicle hidràulic i la seua decepció amb incapacitat d’aquest Govern municipal per a escoltar el veïnat en la reclamació de les seues necessitats.
El baixíssim percentatge d’execució del Pressupost, els romanents d’exercicis anteriors, la pèrdua de subvencions, serien suficients recursos per a iniciar la necessària renovació integral de la xarxa, suprimint tot el fibrociment i el plom d’aquesta. Només falta la sensibilitat política d’un Govern municipal que vetle per la salut i el benestar de la ciutadania de Xàtiva.
No critiquem altres inversions necessàries, simplement assenyalem que existeixen accions prioritàries. La necessària renovació de la xarxa està sobre la taula des de fa ja massa anys.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × uno =