Article d’opinió: Per una xarxa d’aigües potables digna a Xàtiva

Recollida de signatures dissabte 26 de juny, a les 10:30 a la porta de l’Ajuntament de Xàtiva

Xàtiva, l’anomenada ciutat de les mil fonts, s’ha convertit en una ciutat amb una xarxa de distribució d’aigües potables absolutament caòtica per la nefasta gestió de l’Ajuntament.

Centenars de veïns d’aquesta ciutat, que paguem puntualment els nostres impostos, i no són precisament barats, venim patint any rere any les conseqüències d’aquesta nefasta gestió.

El dipòsit de Sant Josep és una estructura completament obsoleta i deteriorada per la seua falta de manteniment que provoca filtracions contínues d’aigua a centenars d’habitatges del barri antic i, puntualment, inundacions en els nostres habitatges des de fa molts anys. És un gravíssim problema de salut que, d’altra banda, afecta al nostre principal patrimoni: el nostre habitatge. Al temps, és un greu problema ecològic per la pèrdua innecessària de milers de litres d’aigua cada dia i de seguretat, ja que ningú garanteix una ensulsiada d’aquest dIpòsit amb conseqüències imprevisibles.

En una Comunitat de veïns de la Font del Lleó, han estat mesos extraient amb una bomba hidràulica 60000 litres diaris d’aigua potable que es filtrava en l’aparcament de l’edifici.

Les rebentades d’una xarxa obsoleta, majoritàriament de fibrociment i plom, provoquen enfonsaments de calçada continus. Per a rematar aquesta nefasta gestió tenim una Sentència judicial ferma que condemna a l’Ajuntament la solució a aquest problema. L’Ajuntament incompleix aquesta Sentència amb contínues dilacions i respostes al Jutjat que són un insult a la ciutadania de Xàtiva.

La plataforma ha obert un qüestionari (enviem enllaç d’accés: https://forms.gle/7ov3hDJRRzEAKMFj8 ) per a fer una recollida de signatures on line. En el mateix qüestionari el veïnat afectat, pot descriure els danys en els seus habitatges per a fer un registre de cases afectades i iniciar en setembre una demanda col.lectiva per danys patrimonials a l’Ajuntament.

EXIGIM UNA SOLUCIÓ IMMEDIATA Al SUBMINISTRAMENT D’AIGÜES POTABLES A LES NOSTRES CASES!

EXIGIM LA REPARACIÓ IMMEDIATA I UN MANTENIMENT ADEQUAT EN EL DIPÒSIT DESANT JOSEP I TOTA LA XARXA DE DISTRIBUCIÓ D’AIGÜES!

No hay comentarios

Dejar respuesta

19 − uno =