Arrelats presenta la programació de la seua setena edició

L’Escola de Danses de Xàtiva posa en marxa la Setena Edició d’Arrelats Folk Xàtiva, amb el concert del grup de Palencia El Naán que posa el folk castellà en ple segle XXI, utilitzant codis artístics que connecten tant amb la gent gran, dipositària del llegat de la música tradicional, com amb els joves, per les seues lletres, poètiques i evocadores, el seu espectacle, molt visual i dinàmic i la interpretació apassionada per part del grup d’un repertori d’extrema bellesa i qualitat estètica. L’acte tindrà lloc al carrer Ànimes, a partir de les 19.30 h el proper 20 d’octubre i serà la fita inicial d’una Mostra que ja acompleix enguany set anys de trajectòria, des de que s’iniciara en 2011.

La Mostra continuarà el dia 21 d’octubre. Matí i vesprada dedicat a Menuts Arrelats, amb l’actuació a la Plaça Sant Francesc per als xiquets i xiquetes, del grup de teatre EL Ball de Sant Vito, amb l’espectacle La terra dels Babaus que posa en valor les titelles de guant tan tradicionals a les terres valencianes. A més, al llarg del dia, des de les 11:00 fins a les 19:30 els Menuts podran gaudir dels Jocs de Fusta gegants instal·lats al llarg del carrer Porta Sant Francesc.

Per la nit del mateix dia, a les 22:00, al Gran Teatre de Xàtiva, concert del grup de música Mayalde, grup salmantí que des de fa més de 30 anys porta la seua música i les seues històries per tota Espanya, Europa, Amèrica i Àfrica i han rebut nombrosos premis. Els seus espectacles tenen molt de posada en escena i utilitzen per a la seua música instruments tradicionals i qualsevol objecte quotidià. Cada concert de Mayalde és una experiència inoblidable, on es barreja la música tradicional amb el sentiment, la festa, l’alegria i la naturalitat.

Amb el concert de Mayalde es donarà per tancada la Mostra.

Aquest any les actuacions es concentren en dos dies del mes d’octubre i és que Arrelats s’ha d’adaptar a les circumstàncies i al pressupost. Les persones que estem darrere la Mostra tinguem treball i ocupacions, ens dediquem de manera altruista a organitzar-la perquè creiem en el projecte, el veiem important per a la difusió del folk al segle XXI, per a la nostra ciutat i perquè el considerem un valor afegit als que ja té l’Escola de Danses de Xàtiva, però és cert que no sempre contem amb la mateixa disponibilitat segons les circumstàncies personals. Així, aquest any no ens hem pogut dedicar tan exhaustivament com d’altres a buscar fórmules per recaptar patrocinadors, també creguem que després de sis anys aquest repte que ens vam plantejar a l’inici ja porta suficient treball darrere i s’ha pogut evidenciar el potencial de la Mostra i el tarannà de les persones involucrades. Tanmateix la comissió Arrelats ha augmentat en nombre de persones i la decisió de tots plegats ha sigut contundent: menys actes que el darrer any però mantenint la qualitat de l’oferta, com heu vist tot el que es presenta hui està a l’altura del prestigi que pretenem.

És per aquest motiu que l’organització d’Arrelats Folk Xàtiva vol agrair expressament el recolzament i patrocini de l’Ajuntament de Xàtiva, amb les regidories de Gran Teatre, Cultura, Turisme i Promoció Econòmica, a més de la pròpia Alcaldia. També a la Diputació de València, Renfe Cercanias amb la promoció de la Mostra, així com empreses i entitats com Bellver bedrooms B&B, Inelcom, Xàcex i Caixa Popular.

No hay comentarios

Dejar respuesta

17 + 17 =