Arranca la Setmana del Medi Ambient de Canals

Canals ho té tot a punt per celebrar la Setmana del Medi Ambient, fins el dissabte 13 d’abril, amb la Fira de Medi Ambient.

L’ajuntament ha preparat tot un seguit d’activitats, amb la participació de diverses entitats, empreses i associacions locals i supramunicipals amb la voluntat d’aconseguir una conscienciació ambiental i difondre els valors entre la ciutadania, i sobretot, entre els meus menuts.

Els actes comencen dilluns als diferents centres escolars de la localitat que comptaran amb una activitat de plantació de plantes aromàtiques per a l’alumnat de sisé, tallers de reciclatge per als cursos de tercer i quart, i una xerrada sobre la depuració d’aigües residuals. «Volem conscienciar als més menuts sobre la importància el reciclatge i com de necessari és cuidar i respectar el medi ambient», ha explicat Mai Castells, regidora de l’àrea.

Així mateix, i ja dirigit a tot públic interessat, des de l’àrea de Medi Ambient també s’ha programat una xerrada, divendres 12 d’abril, a les 19:00h, en Ca Don José. D. José Manuel Ros, col·laborador de Greenpeace, parlarà sobre la idea «Menys és més» en relació a la sostenibilitat en la producció d’aliments.

Pel que fa al dissabte 13 d’abril, a les 10:00h, s’inaugurarà oficialment la fira en l’avinguda Vicent Ferri. Participaran 26 estands d’organismes, associacions i empreses relacionades amb la conservació i protecció del Medi Ambient que podran visitar-se fins les 14:00h.

Durant aquesta jornada, a banda de castells inflables per als més menuts, també tindran lloc una sèrie d’activitats amb l’objectiu de conscienciar a la població, sobretot als més joves, de la importància de la cura del medi ambient en la nostra societat. S’han organitzat tallers sobre la realització de nius per oronetes i contacontes. També es farà una realització de petjades, es parlarà sobre gastronomia sostenible, el COR oferirà un taller de sensibilització ambiental i la Diputació sobre el compostatge.

Juntament amb les activitats organitzades que seran gratuïtes i estaran obertes a qualsevol persona que vulga participar, també podran visitar-se diferents exposicions sobre el Canvi Climàtic (organitzada per El Brot), altra sobre el segon ús que li podem donar a la roba (amb la col·laboració de Texlimca) i, per últim, hi haurà una exposició amb vehicles elèctrics i híbrids (amb la col·laboració de Pemar Automobiles de Canals S.L., CCF Motors S.L.U. i Charge and Parking).

Finalment, cal recordar que aquest any el cartell per a commemorar aquesta setmana ha estat il·lustrat pel dibuix de Martina Navarro Pareja del col·legi José Mollà, guanyadora del concurs amb motiu de la Setmana del Medi ambient.

No hay comentarios

Dejar respuesta

doce + catorce =