‘Un any de govern’ per Xavier Roig de Compromís per Xàtiva

Ja fa un any des que Compromís aconseguí formar part del govern del canvi a Xàtiva, i per això mateix, les coses han començat a canviar. Des de les regidories s’ha tractat d’enfocar la política per a les persones i cap  al seu benestar social, tinguent com a principi rector la participació de tots els xativins i xativines. Però quines han sigut les mesures o propostes portades a terme?

Pilar Gimeno en les regidories de Medi Ambient, Parcs i Jardins i Neteja Viària,  ha post en marxa la gestió de la Via Verda entre Xàtiva i La Pobla Llarga, ha encetat activitats que revitalitzen els espais verds com la “Primavera pictòrica” i “Roses per a Lucrècia” al Palasiet, i ha treballat durament per millorar zones verdes, destacant actuacions com la de la Plaça de la Bassa, l’ampliació del Palasiet, la millora del parc de Sarriers… A més, Pilar col·labora amb associacions com Bosc Primigeni, Centre Excursionista de Xàtiva i amb la Fundació Limne que tenen per finalitat la neteja i conservació dels espais verds. La nostra regidora, ha obert a les aules la seua regidoria per aconseguir que el poble siga una aula Verda. Finalment, destaquem la seua feina reorientant el sistema d’ADN caní i la revalorització i promoció del Betlem Monumental.

Joanjo Garcia, des de la regidoria de Recursos Humans, Règim Interior i del Conservatori, s’ha encarregat de crear un sistema transparent en les contractacions de treballadors a l’Ajuntament, ha posat en marxa un procediment àgil  per a cobrir les baixes amb funcionaris interins , i ha encetat un sistema d’oposicions i proves objectives  per a optar  a  llocs de treball. A més, ha treballat durament per revaloritzar el Conservatori, impulsant La bienal de Joves Intèrprets,  i lluitant per aconseguir fons per al seu manteniment.

Cristina Sunyer, segona tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme i Prestacions Sanitàries, ha centrat la seua tasca canviar de qualificació 3 PAI’s, determinant, una rebaixa de l’IBI per als propietaris de més d’un 90%. A més s’ha impulsat la recuperació del Centre Històric. La nostra regidora ha treballat en el disseny de l’estratègia DUSI “Fem que el cor bategue” i està posant en marxa la rehabilitació i renovació d’ habitatges al centre i al Carme. En l’àrea de Prestacions Sanitàries la seua tasca s’ha centrat sobretot en la dotació a Xàtiva d’una Unitat de Prevenció de conductes Addictives (UPCCA) i estar amb contacte amb la xarxa de Ciutats Saludables per ampliar els projectes destinats a l’increment del benestar de les persones.

Ens trobem davant un balanç molt positiu en tan sols un any, derivat del treball al 200% dels nostres regidors.  Si alguna cosa cal destacar dels governs amb compromís és la gran capacitat de gestió i treball, que porta a impulsar una maquinaria anquilosada després de 20 anys de PP i rusisme.

Els nostres regidors continuaran treballant  com a les regles del bon governs es deu fer, amb transparència, constància, i per a les persones, millorant Xàtiva no sols  com a conjunt urbà, sinò com a ciutat verda per a ser visitada i quedar-se a viure.

Xavier Roig López. Compromís per Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta