L’AMPA del Martínez Bellever respon al PP després de que aquest tildara l’escola d’estiu de “fracàs” de participació

Des de l’AMPA del CEIP Martínez Bellver de Xàtiva han volgut agrair públicament la consideració que la Regidoria d’Educació ha tingut “pel que fa a la nostra petició de poder oferir les instal·lacions del col·legi perquè s’haja pogut celebrar una escoleta d’estiu”.

Arran d’un comunicat d’un partit polític (PP) en què es denuncia el cost total de l’escoleta (que, segons aquest mateix partit, ascendeix a 20.132 €), des de l’AMPA del centre han volgut recordar que “està subvencionada només, en part, per l’Ajuntament i que els pares en paguen una altra part. Per tant, als 20.132 € cal descomptar els 75 € de matrícula pagats per cada xiquet matriculat (95 alumnes en total en els dos col·legis = 7.125 €)”.

En aquest comunicat, continuen des de l’AMPA, també es diu que un dels motius del “fracàs” de l’escoleta és el preu de la matrícula, ja que, segons aquest partit, s’ha incrementat en 20 €. “Si tenim en compte només els diners i comparem el preu de l’escoleta (75 € per 6 setmanes; 2,50 € per dia, aproximadament) amb el de l’escola esportiva d’estiu de la Ciutat de l’Esport (96 € per 4 setmanes), es tracta d’un preu més que raonable. L’única diferència, en termes monetaris, és que en l’esportiva hi havia la possibilitat d’apuntar-s’hi per setmanes (23,10 € per setmana) i en l’escoleta subvencionada per Educació, no. Així i tot, continua eixint més a compte la segona opció, si tens un fill menor de 10 anys, perquè, a més, com que està dins del poble, t’estalvies el preu de l’autobús (13,50 € per a l’escola esportiva) o haver d’agafar el cotxe”, han afegit des del centre.

Així mateix, “volem destacar que el programa amb les activitats previstes es va facilitar als pares i mares el primer dia d’escoleta, no abans. Per tant, els pares i mares no podien saber, abans de matricular els fills, que enguany no hi hauria visites a piscines públiques, motiu que el comunicat insinua com a possible causa del “fracàs””.

Respecte a les activitats des de l’AMPA comenten que “entre altres activitats, en l’escoleta es fan jocs d’aigua, que tenen lloc dos dies per setmana, amb piscines inflables incloses, adequades per a xiquets de 3-10 anys, que és la franja d’edat que preveu l’escoleta, sense cap tipus de perill per als menuts, ja que n’hi ha molts que encara no saben nadar. Cal tenir en compte que, si es fa desplaçar els menors a piscines grans, només poden gaudir de l’aigua els que saben nadar, atés que només hi ha un monitor per cada 10 xiquets. També s’hi repassa anglés, es fan els deures de vacances (qui en té; si no, es fomenta la lectura), esport i jocs, tallers i excursions o eixides amb el permís signat pels pares”.

Finalment, han conclòs que “ens consta que la majoria dels pares que han portat els fills a l’escoleta d’estiu oferida al CEIP Martínez Bellver estan contents amb el preu i amb les activitats programades, i esperen que l’any que ve es puga repetir la convocatòria al nostre col·legi”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × dos =