Alfonso Rus, condemnat a cinc anys de presó per la causa dels ‘zombis’ d’Imelsa

A l’expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, se li ha imposat una sentència de cinc anys de presó pel cas dels zombis d’Imelsa, els qui eren empleats públics, però no complien cap tasca. L’exlíder del Partit Popular s’enfrontarà a una inhabilitació de 14 anys i una sanció de 5.400 euros.
La fallada també castiga l’exconseller delegat de Ciegsa, Màxim Caturla, amb cinc anys de presó, 14 d’inhabilitació i una multa de 5.400 euros a Marcos Benavent, àlies «ionqui dels diners». Malgrat haver sigut absolts del delicte de pertinença a una organització criminal, se’ls condemna pels delictes continuats de malversació en concurs amb prevaricació i falsedat documental.

La Sala condemna als altres acusats ​​a penes que oscil·len entre quatre mesos de suspensió per al seu ús o càrrec públic i quatre anys i quatre mesos de presó, a més d’una inhabilitació de 17 anys i 6 mesos. La decisió, que ha sigut comunicada a totes les parts aquest divendres, atorga a tots els acusats ​​la reducció de les demores indegudes. A més, poden apel·lar davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

No hay comentarios

Dejar respuesta