L’Alcúdia de Crespins suspén les festes de Sant Onofre per la COVID-19

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins vista la situació extraordinària que vivim davant la pandèmia de la Covid-19 ha pres la difícil decisió de suspendre les Festes de Sant Onofre previstes per als dies 12,13 i 14 de juny. Segons les autoritats sanitàries, el període de transició cap a la normalitat serà lent i progressiu. Acceptant les seues recomanacions i davant la impossibilitat de poder assegurar la celebració d’actes massius, l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins s’ha vist obligat a prendre una decisió responsable d’acord amb la nova realitat i suspendre les festes del nostre patró.

COMUNICAT OFICIAL

En aquests moments i tenint en compte els comunicats que ens arriben des de les administracions i els possibles escenaris futurs, ningú pot garantir que en les dates de celebració de les festes es puguen dur a terme actes multitudinaris que concentren un gran nombre de persones com poden ser l’Entrà, la Cremà de la Foguera, la fira, la revetla i els actes religiosos.

El primer cap de setmana de juny ja haurien celebrar-se actes com la Pujada a la Plana i l’Encontre de “bolilleres” que també queden suspesos.
En els passats dies s’han produït distintes reunions telemàtiques i conversacions telefòniques amb tots els representants polítics i eclesiàstics sent tots conscients de la realitat inèdita que estem vivint i acordant unànimement la suspensió de les festes. Així mateix, els diferents col·lectius que participen en la festa han compartit la decisió.

La festa és un component clau del moviment social del nostre municipi, un senyal d’identitat local, però també un moviment econòmic. Per tant, ha sigut una decisió complicada i molt dura per a totes i tots.

Ens trobem en una situació sense precedents per a la que necessitem estar units com a poble. Aquest moment requereix responsabilitat i solidaritat així com posar els recursos municipals al servei de la gestió de la crisi sanitària i la difícil situació econòmica.

Agraïm la comprensió i suport de totes i tots els representants de la festa així com de la ciutadania i anem a treballar des de la convicció que el pròxim any podrem celebrar les Festes de Sant Onofre que totes les alcudianes i alcudians mereixem.

Foto: Associació d’Amics d’Alcúdia de crespins

No hay comentarios

Dejar respuesta