Alberic consulta des de hui a la ciutadania per a decidir el disseny de la nova piscina descoberta

Els veïns i veïnes d’Alberic poden, des de hui, participar en una consulta ciutadana amb la qual l’ajuntament que dirigeix Toño Carratalá pretén decidir el disseny de la nova piscina descoberta. Diferents arquitectes de la localitat van presentar quatre projectes que s’exposen des de primera hora d’aquest matí en les dependències de l’antiga Casa Consistorial, en la Plaça de la Constitució.

La ciutadania pot passar per allí per a conèixer les opcions i votar després en un referèndum que amplia l’aposta de l’equip de govern (format per Ciutadans per Alberic i el PSPV-PSOE) de preguntar als veïns sobre les decisions importants que es prenen des de l’executiu local. Els veïns i veïnes podran visionar els dissenys i votar fins al dia 7 de novembre, quan el procediment porte a la designació definitiva del model.

Les votacions seran vinculants per al consistori sempre que se superen el 10 % de votants registrats. “Des de l’inici de la legislatura hem demostrat que les decisions importants que es prenen en l’ajuntament volem consultar-les primer amb els habitants d’Alberic. Perquè creiem en la democràcia participativa i volem implicar als veïns en la presa de decisions. El disseny de la piscina és una reclamació històrica i en aquesta legislatura anem a fer-la. Tots i totes hem de formar part d’aquest fet històric”, explica l’alcalde del municipi, Toño Carratalá.

piscina-alberic1

Poden participar en la consulta ciutadana les persones majors d’edat empadronades a Alberic abans del dia 18 d’octubre i que passen per les dependències municipals amb el document nacional d’identitat. A més es farà una consulta entre els i les joves, i xiquets i xiquetes (situats entre els sis i els desset anys) amb l’objectiu que també participen en la decisió en ser un espai d’esplai que utilitzaran majoritàriament. Ho faran a través d’una altra urna i amb paperetes de diferent color i el resultat es multiplicarà pel 0’1 (10 %) i se sumarà a l’escrutini de la votació de les persones majors d’edat. La piscina d’estiu d’Alberic ocuparà una parcel·la situada al costat de la piscina coberta.

L’Ajuntament d’Alberic ja va aplicar la consulta ciutadana en el pla d’inversions de la Diputació de València. La ciutadania va decidir invertir el pressupost en la millora de l’asfaltat dels camins rurals i la diputació aprovarà en breu el projecte i la inversió. A més, des de la regidoria de Cultura també s’han realitzat consultes als més joves per a conèixer les seues necessitats i inclinacions de cultura i oci, adquirint a més pràctiques democràtiques.

No hay comentarios

Dejar respuesta