Albaida pregona les seues Festes de Moros i Cristians

Amb la Declaració de les Festes de Moros i Cristians d’Albaida com a Festes d’Interés Autonòmic es va instaurar l’any passat el seu Pregó com un nou reclam que dotés de major prestigi, si cap, les celebracions a la ciutat. En aquesta ocasió se celebrarà el dissabte 1 d’octubre a la Plaça Major d’Albaida, on arrancarà l’acte a les 11.30 h amb música de patxanga i barra lliure de cervesa, fins a esgotar existències, oferida per la Junta Central de Moros i Cristians d’Albaida. A les 12.00 h arrancarà la cercavila per a recollir al Pregoner i tornada al Palau d’Albaida des d’on es llegirà el Pregó.

En aquesta segona edició ha estat escollit Juan Calatayud, més conegut com Bao, per a fer els honor de convidar a la ciutadania a gaudir de les festes. Per al president de la JUCEF, Vicent Bellver, es tracta “d’una persona que ha estat sempre al costat de la festa, és a qui acudim sempre per a recuperar una imatge antiga o si necessitem reviure qualsevol cosa, ho té tot registrat en vídeo i una memòria prodigiosa” així que “esperem un gran Pregó d’un gran Pregoner, per a començar la festa amb força i alegria, volem que s’òmpliga la plaça per a passar-ho bé amb germanor entre festeres, festers i les persones que ens visiten”.

Per la seua banda l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, ha manifestat que “estem davant d’un acte que ha vingut per a quedar-se, per a fer més grans les nostres festes i convidar a tothom a participar-hi” i ha volgut agrair “a la JUCEF, i en especial al seu president, tota la tasca feta durant aquests anys, i en especial, en el temps de pandèmia, perquè gràcies al treball que hem fet, podem estar davant d’unes Festes de la normalitat, on no hem perdut impuls, sinó que n’hem agafat per a saltar amb més força. Sobre la figura del Pregoner l’alcalde ha destacat que “Bao és la memòria viva d’Albaida, ens ha fet de cronista audiovisual durant dècades i no s’entendrien les nostres festes sense persones que com ell han estat dia a dia treballant per fer de les nostres tradicions i costums unes autèntiques joies immaterials”. Totes aquestes fites seran recollides a l’Espai de la Festa que obrirà les seues portes al Palau d’Albaida en els propers mesos i que ja treballa per ultimat els detalls d’una exposició emotiva i acurada.

D’aquesta manera la ciutat d’Albaida, que ja està immersa en les seues Festes Patronals, dona també el tret d’eixida a les de Moros i Cristians que se celebraran tot just en acabar les primeres.

No hay comentarios

Dejar respuesta

quince + 20 =