Albaida injecta 30.000 € per a la recuperació econòmica del seu comerç

• El xicotet comerç i serveis d’Albaida es podran beneficiar d’una ajuda directa de fins a 300 € per a fer front a les despeses generades per la COVID19
• Hauran de fer els tràmits fins al 23 de juliol

L’Ajuntament d’Albaida injectarà 30.000 € per a la reactivació econòmica dels xicotets negocis locals que han hagut de tancar a conseqüència del Decret d’Alarma. Aquesta mesura és completament compatible amb la resta d’ajudes de l’Estat o la Generalitat Valenciana i servirà per a tirar un cop de mà en aquests moments tan complicats en les despeses sobrevingudes per la COVID19. Aquesta iniciativa parteix de l’Oficina Tècnica per l’Activació i Recuperació d’Albaida (ARA) i va ser presentada en el passat Consell de Promoció Econòmica de la Ciutat que es va realitzar de manera telemàtica. Es tracta d’un òrgan de Participació Ciutadana integrat per membres del Govern, les diferents opcions polítiques del Ple Municipal, tècnics de l’Ajuntament i representats sindicals i del teixit econòmic i industrial d’Albaida.

Per a l’Alcalde d’Albaida, Josep Albert, estem “davant uns moments molt complicats on l’Ajuntament s’ha de posar al costat de la ciutadania i dels seus sectors productius, per això s’ha creat l’Oficina Tècnica ARA des d’on es vol impulsar la reactivació econòmica del nostre poble” i és que “des de fa temps treballem perquè l’administració local siga una aliada del comerç i indústria i no un problema afegit, per això hem redoblat esforços per a pagar amb la màxima celeritat als nostres proveïdors o buscar fórmules com l’ampliació de les terrasses de l’hostaleria sense cap cost econòmic per als bars o restaurants del poble, al que ara sumem esta ajuda directa de fins a 300 € per a tots els comerços albaidins que es vegeren obligats a tancar”.

Per la seua banda el regidor de Participació Ciutadana, Alejandro Quilis, ha remarcat que “aquests tipus de consells sectorials ajuden a testar l’opinió i necessitats de les mateixes persones i empreses afectades i ens permeten prendre les millors decisions, sempre buscant el màxim consens entre la ciutadania i els grups polítics municipals” donat que “per a este ajuntament la participació és clau per a la presa de decisions”.
Els comerços i personal autònom que es vulga beneficiar de l’ajuda directa de fins a 300 € haurà de presentar els tràmits abans del 23 de juliol per registre d’entrada de manera telemàtica o presencial i podrà realitzar qualsevol aclariment a l’oficina ARA a través del correu electrònic ara@albaida.es o al telèfon 663702315.

Per altra banda, el sector de l’hostaleria d’Albaida s’ha estalviat al voltant de 8.000 € gràcies al fet que no se’ls cobrarà el període que han estat tancats i sense fer ús de les terrasses, així com de l’ampliació de superfície autoritzada perquè puguen reprendre la seua activitat de manera més segura i sense perjudici de nombre de taules i cadires. La mesura s’ha pres al considerar que tant l’ampliació com el tancament no han estat decisions econòmiques i s’han adoptat per motius estrictament sanitaris.

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 × 1 =