Albaida demana la participació ciutadana per a elaborar les seues ordenances municipals

• D’aquesta manera es dona resposta al que mana la Llei però de manera activa i amb la publicitat necessària perquè la ciutadania s’implique i prenga partit en l’elaboració del redactat final de les ordenances del municipi

• La voluntat d’obrir el disseny de la convivència a la ciutat va més enllà i en poc temps es veurà com s’enceta el procés dels pressupostos participatius i els treballs del Pla Estratègic (DEMA)

 L’Ajuntament d’Albaida ha establert els mecanismes per a la participació ciutadana en les seues ordenances municipals. El regidor de Model Social i Econòmic, Alejandro Quilis, ha expressat que “tot i que és un imperatiu legal, des d’Albaida, volem donar-li la publicitat adequada perquè la ciutadania participe de l’elaboració de les ordenances que regulen la convivència al nostre poble” i és que “no volem que la participació siga una cosa de tràmit, que quede en un calaix per a cobrir un expedient, per això demanem la implicació de les veïnes i veïns d’Albaida per a poder aconseguir les millors normes possibles per a tothom”. D’aquesta manera les persones interessades tenen fins al 17 de març per a poder presentar les seues al·legacions i suggeriments.

A més, per a Quilis es tracta “d’anar fent múscul i entrenant a la ciutadania de cara als processos participatius que encararem en breu com el Pla Estratègic, DEMA, i els Pressupostos Participatius, on caldrà la major concurrència possible per a garantir la viabilitat de l’aposta”.

En aquest cas es tracta de dues normes que van a regular l’ús dels espais públics. Per una banda està l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per la utilització privativa o l’aprofitament especial dels locals de titularitat municipal i per l’altra l’Ordenança reguladora de la utilització temporal o esporàdica d’edificis, locals i instal·lacions municipals per associacions, entitats, col·legis i agrupacions sense ànim de lucre.

Els dos esborranys es poden trobar en el Portal de transparència o entrant directament al següent enllaç http://bit.ly/AlbaidaParticipacio i des d’on s’indiquen els procediments per a participar en el redactat final.

“És important que la població opine sobre les taxes i espais públics que seran regulats, ja que serà ella qui en faça ús al cap i a la fi” i a més “també és una manera de què totes i tots sapiguem amb quins espais públics comptem per a l’elaboració de l’activitat cultural a Albaida, on les associacions i col·lectius tenen un pes molt gran dins de l’alt nivell d’oferta que tenim” ha volgut manifestar el regidor de Promoció de la Cultura i del Patrimoni, Josep Manuel Juan.

No hay comentarios

Dejar respuesta