Albaida crea una oficina tècnica per a la reactivació econòmica de la ciutat

• S’anomenarà ARA, Activació i Recuperació d’Albaida
• S’encarregarà de resoldre dubtes sobre ajudes d’altres administracions i elaborar les mesures pròpies de l’Ajuntament d’Albaida, així com, de la informació i divulgació necessària per a la recuperació econòmica del sector

Des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Albaida s’ha potenciat la creació d’una oficina tècnica orientada a respondre les necessitats del teixit comercial i empresarial de la ciutat d’Albaida. Portarà per nom ARA, Activació i Recuperació d’Albaida, i entre les seues comeses estarà l’orientació, l’ajuda i informar els comerços, al personal autònom i a les xicotetes i mitjanes empreses sobre quines ajudes hi ha en l’àmbit estatal, autonòmic i local per a reactivar-los cap a la recuperació econòmica.

L’alcalde, Josep Albert, ha manifestat que “volem dotar de major dinamisme a la nostra economia i ser un pilar fonamental en la seua reactivació, i és que el nostre empresariat ha demostrat una vegada i una altra que sap fer les coses bé i per això des de l’Ajuntament volem ser-los d’ajuda per a eixir totes i tots d’aquesta situació sobrevinguda” i per això “ARA serà clau perquè cap comerç o empresa haja d’abaixar la persiana per culpa de la COVID-19”. Per la seua banda el regidor de Model Social i Econòmic, Alejandro Quilis, ha destacat “el gran treball que s’està fent per part dels tècnics municipals, que no han defugit en cap moment de les seues responsabilitats perquè en poc temps comptem amb una oficina, de moment virtual, per a atendre i donar resposta a les demandes d’aquest sector imprescindible per a Albaida i la seua economia”.

L’equip tècnic porta des del principi de la crisi generada per la pandèmia de la COVID-19 treballant amb els protocols de l’ARA, així com enllestint materials de difusió i responent a desenes de dubtes al voltant d’aquests temes des del correu ara@albaida.es, per telèfon al 962 90 09 60 i amb estreta col·laboració amb el departament de Comunicació a través de xarxes socials i els serveis de missatgeria de l’Ajuntament d’Albaida.

En la passada Junta de Portaveus, el Govern Municipal, va donar trasllat d’aquesta iniciativa a tots els grups polítics del Ple d’Albaida, perquè en siguen sabedors de quines seran les línies d’acció d’ARA, al mateix temps que es va donar complida informació sobre les mesures que ja s’han adoptat i on els diferents portaveus van poder debatre i presentar les seues iniciatives per a treballar cap el futur d’Albaida.

Dins de les accions més immediates que s’han de resoldre des d’ARA està la de cercar la millor solució per a les terrasses dels bars i cafeteries que el dilluns ja podran reprendre la seua activitat. Per això aquest divendres s’ha establert una reunió amb representants del sector amb l’Ajuntament. A més, s’ha proposat fer una modificació als pressupostos municipals per a destinar els 50.000 € dels pressupostos participatius a la recuperació i reactivació econòmica d’Albaida. Una quantia inicial “per a garantir poder començar a treballar des de ja en la posada en marxa de mesures pròpies, i que esperem poder ampliar amb altres fons” malgrat que “ens dol haver de prendre aquesta decisió, pensem des de l’equip de Govern, i així s’ha traslladat a l’oposició, que és l’única manera de poder encarar la recuperació comercial de la ciutat amb diners que ja tenim a la caixa; a més de ser extremadament complicat establir processos de participació ciutadana en un moment on s’exigeix distanciament social i prima cobrir les necessitats bàsiques, no obstant això, el compromís de l’Ajuntament d’Albaida és reprendre’ls el gener del 2021 amb més força” ha manifestat Alejandro Quilis.

En pocs dies des d’ARA es faran arribar les mesures pròpies de l’Ajuntament d’Albaida, ja es compta amb un decàleg d’iniciatives en què està treballant l’oficina tècnica, i també se seguirà informant als comerços i empreses sobre les diferents ajudes a les quals es poden acollir d’administracions superiors.

No hay comentarios

Dejar respuesta