Al voltant de 400 alumnes de primaria han participant dels tallers matemàtics

Al voltant de 400 alumnes de primaria han participant dels tallers matemàtics organitzats pel IES Josep de Ribera amb motiu de l’exposició “Matemàtica a la vista” que la Regidoria d’Educació a portat a la Casa de la Cultura

L’exposició de fotografia matemàtica del XV CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA A LA VISTA 2016, organitzada per la Societat d’Educació Matemàtica AL-KHWARIZMI estarà a la primera planta de Casa de la Cultura fins al 20 de març. En esta exposició els participants que son alumnes tant de primaria com de secundaria de diferents punts de l’estat tracten de reflexar conceptes matemàtics que ens rodejen en el nostre entorn més inmediat, tracten de buscar les matemàtiques en les coses quotidianes que ens envolten. L’exposició no busca tant la qualitat de la fotografía sinó el concepte o la idea que l’alumne vol reflexar.

educacio-2-diaridigital.esEs va inagurar el passat 3 de març i en aquest acte vam contar amb la presencia de Salvador Caballero Rubio, membre de la societat de professors matemàtics i coordinador de l’exposiciói de l’alumne de L’IES JOSEP DE RIBERA Marc Cuenca Laras un dels guanyadors dàquesta edició del concurs.

Amb motiu d’aquesta exposició el departament de Matemàtiques de l’IES Josep de Ribera ha organitzat amb el seu alumnat de secundària tallers matemàtics destinats a l’alumnat de primària. Cada grup passa per les tres activitats organitzades : Un taller de Papiroflèxia d’estructures de cossos 3D, un taller de Fractals i Cub de RubiK i una visita guiada a l’exposició. Les visites amb tallers duren aproximadament 1 hora i des de la regidoria hem habilitat l’espai per a què els alumne conten amb tots els suport i materials necessaris.

educacio-1-diaridigital.esEls tallers començaren el 9 de març amb 75 xiquets i xiquetes del col·legi de La Inmaculada i acabaran el 15 de març amb alumnes dels col·legis Martinez Bellver i del Atillio. En total més de 400 alumnes de primaria i al voltant de 150 alumnes de secundària.

Des del departament han valorat molt possitivament l’activitat i esperen repetir l’experiència ja que és una forma molt motivadora d’aprenentatge per als alumnes. Aprendre d’un altre alumne, fora de l’entorn escolar i d’una manera molt visual i pràctica.

Des de la regidoria pensem que les activitats intercentres aporten molts més valors que no sols els acadèmics i volem aprofitar l’ocasió per agrair la iniciativa al departament de Matemàtiques de l’IES Josep de Ribera.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro + 5 =