El Ajuntament de Xàtiva i les forces de seguretat s’uneixen contra els Taxis pirata

Lorente: “anem a iniciar una campanya de conscienciació però també de detecció i denúncia de frau en aquest servei”


El primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, mantindrà aquest matí una reunió per organitzar un pla d’actuació contra el frau en el servei de taxi que afecta a la nostra comarca; és a dir, contra el que col·loquialment es coneix com a taxis pirata. A la reunió, que se celebrarà a la caserna de la Guàrdia Civil de Xàtiva, assistiran, a més del regidor, el capità del destacament, Antonio Garrido; el cap de la Demarcació de Trànsit de Xàtiva, Sixto Gómez; el cap de la Policia Local, Enrique Gómez i el president de l’associació de taxistes de Xàtiva, Óscar Martínez. La Demarcació de Trànsit de Xàtiva abasta les comarques de La Costera, La Vall d’Albaida i La Canal de Navarrés.

La reunió ha de servir per establir un pla d’actuació contra aquest tipus de pràctica fraudulenta. Aquesta és una reivindicació llargament esperada pel col·lectiu professional de taxistes de la ciutat. La proliferació de taxis pirata, que treballen sense cap tipus de llicència ni alta en cap règim de la Seguretat Social, a més de suposar un frau, constitueix un risc per a la seguretat dels usuaris i posa en perill la prestació d’un servei públic regulat. En diverses ocasions, els taxistes s’han queixat dels perjudicis que aquestes pràctiques il·legals els suposa per a l’exercici de la seua activitat i de les pèrdues econòmiques que genera.

Segons Lorente, “ara s’estan produint situacions de particulars que actuen com a taxistes sense llicència. Això comporta una falta de garanties per als usuaris i un impacte més per a un sector que passa per hores baixes. Front a això, va a activar-se una coordinació entre taxistes, Policia Local i Guàrdia Civil per iniciar una campanya de conscienciació però també de detecció i denúncia de frau en aquest servei”, assegura el tinent d’alcalde.

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 + diecinueve =