L’ajuntament reforça la plantilla de Benestar Social amb la incorporació de quatre noves treballadores socials i una tècnica d’inserció social
Xàtiva, 3 de juliol de 2024.- L’Ajuntament de Xàtiva va acollir ahir una nova convocatòria del Consell d’Acció i Polítiques Socials (CAPS) per tal de compartir les necessitats dels diferents col·lectius que treballen en projectes o actuacions d’interès general i de caràcter social amb col·lectius vulnerables de Xàtiva. La reunió va estar presidida per la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo i assistiren representants de més 15 associacions socials de la ciutat. En esta reunió, el CAPS s’ha ampliat amb la incorporació de l’associació de persones i familiars afectats per malalties neurodegeneratives adquirides i no adquirides de Xàtiva, Apemanexa.
Ahir, el tauler d’anuncis de l’ajuntament recollia la publicació de les bases per a presentar projectes per accedir a les ajudes públiques que concedix l’Ajuntament de Xàtiva. En el transcurs de la reunió del CAPS, es va informar que el pressupost destinat per a subvencionar la realització d’estos projectes socials abasta la quantitat de 70.000 euros. Les ajudes municipals cobriran activitats dutes a terme entre l’1 d’octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024.
La regidora Xelo Angulo va explicar que «l’Ajuntament de Xàtiva vol contribuir al gran paper que fan les associacions de la ciutat, finançant projectes que impulsen i recolzen les actuacions dirigides a la promoció personal o social, actuacions que es complementen amb moltes que ja fem des de l’ajuntament, com ara l’atenció de necessitats socials bàsiques, intervencions per atendre la problemàtica social, la marginació o qualsevol classe de discriminació».
Angulo va explicar que «el projecte subvencionat s’ha de desenvolupar a Xàtiva, atenent a àmbits com ara les persones immigrants, refugiades o asilades, accions específiques per a dones, promoció o inserció social». També es preveuen projectes per millorar les condicions de vida de persones amb diversitat funcional o amb malalties cròniques o de llarga durada, així com actuacions orientades a donar suport a persones majors, propiciant la seua participació en activitats de convivència, oci o temps lliure, o projectes per a infància, adolescència o altres grups en situació de vulnerabilitat social. La regidora va manifestar que «com a ajuntament, ens enorgulleix el fort teixit social que té Xàtiva per intentar fer més justa la vida de les persones de la nostra ciutat, alhora que defendre els drets que els hi corresponen».
La reunió ha servit per comentar l’impuls a l’àrea de Benestar Social de l’ajuntament, que es concreta amb la incorporació de 5 nous professionals, quatre treballadores socials i una tècnica d’inserció social. Esta ampliació de recursos suposarà una major capacitat per agilitzar les valoracions per a la concessió d’ajudes a la dependència, així com reforçar els serveis d’atenció domiciliària, atenció a persones migrants i d’inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social.
La propera cita està prevista per al mes de setembre, moment en el qual tindrà lloc una reunió tècnica amb tot l’equip de benestar social i totes les associacions de la ciutat, on l’equip de treballadors i educadors socials, junt amb els psicòlegs, integradors i assessors jurídics, mostraran tot el mapa de recursos dels quals disposa l’ajuntament per compartir i coordinar tot el treball junt amb les associacions, per no duplicar accions i per tal d’afavorir unes millors condicions de vida a les persones necessitades de Xàtiva.