31 de maig, Dia mundial sense tabac,“El tabac, una amenaça per al nostre medi ambient”.

Les UPCCAs en Xarxa de la Comunitat Valenciana iniciem la campanya de conscienciació i sensibilització per al 31 de maig, Dia mundial sense tabac, en base al lema de la OMS per al 2022 “El tabac, una amenaça per al nostre medi ambient”.

La campanya té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania sobre l’impacte ambiental que té el tabac, des del seu cultiu i producció fins la seua distribució, sense oblidar els residus que genera.

La indústria tabaquera, a banda de matar cada any a més de 8 milions de persones, també destruïx el nostre medi ambient. Emitix emissions de gasos d’efecte hivernacle equivalents al 84 milions de tones anuals de diòxid de carboni, contribuint al canvi climàtic i reduïx la resiliència davant aquest canvi, a més de despediciar recursos i danyar els ecosistemes.

Cada any es destruïxen uns 3,5 milions d’hectàrees de terra per a cultivar tabac. Aquest cultiu afavoreix la desforestació, mitjançant l’eliminació d’espais forestals per implantar plantacions de tabac que deterioren els sòls i mermen el seu rendiment.

La reducció del consum de tabac constituïx un ressort fonamental per poder cumplir el conjunt dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, i no sols aquells que guarden relació directa amb la salut.

Des de la UPCCA de Xàtiva, dependent de l’Àrea de Sanitat, realitzem la campanya que consta de:

  • Lliurament de diversos materials informatius sobre el tabac i els cigarrets electrònics.
  • Informar, orientar i assessorar en la prevenció del tabac i productes relacionats.
  • Exposició de cartells d’informació i prevenció del tabac.
  • Dinàmiques i jocs enfocades a la sensibilització i reflexió sobre els riscos del consum de tabac i derivats.
  • Donar visibilitat de la unitat i fer difusió de les activitats i funcions que realitza.

La salut passa per la salut d’una mateixa, la salut dels i les altres i la salut del nostre entorn i medi ambient.

No hay comentarios

Dejar respuesta

16 − 2 =