30 estudiants de Xàtiva i d’Holanda pinten un mural per la Igualtat

Roger Cerdà, alcalde: «és fonamental que en la lluita per la Igualtat estiguen tots i totes les joves de Xàtiva»

Un grup de 30 estudiants de l’IES Josep de Ribera i del Coornhert Lyceum de Haarlem (Països Baixos) han dut a terme un mural amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. Els treballs del mural, ubicat en un dels accessos al Gran Teatre de Xàtiva, han estat coordinats pels professors Maria Gozalbes, Pau Calvo, Haans Allers i Mireille Dreuning. Aquest migdia, l’alcalde Roger Cerdà i la regidora d’Igualtat, Lena Baraza, han participat en un acte d’inauguració, junt amb el director de l’institut xativí, Jacint Martínez Baldó i el professorat participant en el projecte.

mur-igualtatL’alcalde, després d’agrair el treball als joves, ha declarat que “aquest era un espai que requeria més color. Quan ens proposaren realitzar-hi un mural amb la temàtica de la lluita per la Igualtat em va semblar magnífic”. Cerdà ha fet una crida als estudiants: “espere que el respecteu i que feu que el respecten i, sobretot, que el missatge que llança siga assumit per la joventut de la nostra ciutat”. L’alcalde ha conclòs dient que “és fonamental que en la lluita per la Igualtat esteu tots i totes”.

mural-igualdad-2La temàtica del mural s’inspira en la cançó de Rozalén “La puerta violeta”. Segons la informació facilitada per l’IES Ribera, el mural “vol representar la importància de l’empoderament de les dones com a motor de canvi. Per això apareix la jove que s’emmarca, una xiqueta que pinta la porta violeta oberta, els engranatges o la silueta múltiple. Tot això integrant el camí que ho farà possible a aquest espai”.

Aquesta activitat, inserta en el programa oficial d’actes del 8-M, és un projecte d’art urbà que forma part de l’intercanvi que cada any se celebra entre els centres educatius de Xàtiva i Haarlem. Els joves holandesos han estat a Xàtiva des del passat diumenge 1 de març i demà, dissabte 7 de març, tornen a la seua ciutat de procedència. Posteriorment, tindrà lloc una intervenció similar a la ciutat neerlandesa.

L’institut Josep de Ribera, en referència a aquesta activitat, ha volgut remarcar que “en la nostra proposta, les actuacions es dirigiran sempre en un sentit cívic i ètic a la millora, la cura i el respecte de l’espai públic”. Per això, des de l’institut, plantejaren “realitzar una intervenció mural en un espai públic que es presente buit i/o deteriorat per tal d’aconseguir una millora de l’entorn”.


En Castellà:

30 estudiantes de Xàtiva y de Holanda pintan un mural por la Igualdad

Roger Cerdà, alcalde: “es fundamental que en la lucha por la Igualdad estén todos y todas las jóvenes de Xàtiva”

Un grupo de 30 estudiantes del IES José de Ribera y del Coornhert Lyceum de Haarlem (Países Bajos) han llevado a cabo un mural con motivo de la celebración del 8 de marzo, Día Internacional de la Mujer Trabajadora. Los trabajos del mural, ubicado en uno de los accesos al Gran Teatro de Xàtiva, han sido coordinados por los profesores María Gozalbes, Pau Calvo, Haan Allers y Mireille Dreuning. Este mediodía, el alcalde Roger Cerdà y la concejala de Igualdad, Lena Baraza, han participado en un acto de inauguración, junto con el director del instituto setabense, Jacint Martínez Baldó y el profesorado participante en el proyecto.

El alcalde, tras agradecer el trabajo a los jóvenes, ha declarado que «éste era un espacio que requería más color. Cuando nos propusieron realizar un mural con la temática de la lucha por la Igualdad me pareció magnífico». Cerdà ha hecho un llamamiento a los estudiantes: «espero que lo respetéis y que hagáis que lo respeten y, sobre todo, que el mensaje que lanza sea asumido por la juventud de nuestra ciudad». El alcalde ha concluido diciendo que «es fundamental que en la lucha por la Igualdad estéis todos y todas».

La temática del mural se inspira en la canción de Rozalén «La puerta violeta». Según la información facilitada por el IES Ribera, el mural «quiere representar la importancia del empoderamiento de las mujeres como motor de cambio. Por eso aparece la joven que se enmarca, una niña que pinta la puerta violeta abierta, los engranajes o la silueta múltiple. Todo ello integrando el camino que lo hará posible en este espacio».

Esta actividad, inserta en el programa oficial de actos del 8-M, es un proyecto de arte urbano que forma parte del intercambio que cada año se celebra entre los centros educativos de Xàtiva y Haarlem. Los jóvenes holandeses han estado en Xàtiva desde el pasado domingo 1 de marzo y mañana, sábado 7 de marzo, vuelven a su ciudad de procedencia. Posteriormente, tendrá lugar una intervención similar en la ciudad neerlandesa.

El instituto José de Ribera, en referencia a esta actividad, ha querido remarcar que «en nuestra propuesta, las actuaciones se dirigirán siempre en un sentido cívico y ético a la mejora, el cuidado y el respeto del espacio público». Por ello, desde el instituto, plantearon «realizar una intervención mural en un espacio público que se presente vacío y/o deteriorado para conseguir una mejora del entorno».

No hay comentarios

Dejar respuesta