24 empreses i serveis turístics de Xàtiva opten a la distinció de qualitat SICTED

En el matí d’ahir es va tornar a reunir a l’Ajuntament de Xàtiva la mesa de qualitat de la xarxa SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions), amb la finalitat de proposar al comitè de distincions la concessió del distintiu de qualitat a 24 empreses i serveis turístics de la ciutat que han dut a terme les accions de formació i implementació d’aquest sistema de gestió turística. La xifra suposa un increment del 71% en el número d’empreses que opten a la distinció respecte l’any anterior. D’altra banda, entre el grup de noves incorporacions destaca l’increment del número d’establiments dedicats a la restauració, amb 8 noves altes.

De les 24 empreses que passaren ahir l’examen de la mesa de qualitat, 12 opten a la renovació: cinc són serveis públics; dos, empreses de guies turístics; dos cafeteries i tres empreses d’allotjament turístic. Les altres 12 empreses avaluades són de nova incorporació i ara fa un any que estan integrades en el sistema per posar en pràctica els protocols que els han conduït a la distinció de qualitat. Les noves incorporacions són dos empreses de guies, un comerç, dos cafeteries, sis restaurants i un hotel. A més a més, hi ha set empreses que ja han sol·licitat la seua adhesió a SICTED per a l’ any pròxim.

Xàtiva va ser la primera ciutat que es va integrar en la xarxa Sicted des que es va produir el canvi polític en la Generalitat. L’alcalde creu que la qualitat en la prestació de serveis turístics «és un punt de partida adequat per a construir el futur del sector».

El sistema de qualitat turística SICTED ofereix diversos avantatges com ara la millora del posicionament turístic de Xàtiva, l’augment de la implicació sectorial en la millora del producte turístic i un increment en la coordinació entre l’Ajuntament i les empreses de serveis turístics de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

catorce − catorce =