19J# Alerta Feminista a l’Ajuntament de Xàtiva contra la Violència Masclista

El Consell de les Dones, en representació de l’Ajuntament de Xàtiva, s’adhereix a la convocatòria estatal per tal de reclamar l’increment del pressupost en la lluita contra la violència de gènere.

La Comissió Permanent del Consell és l’encarregada de l’organització de la jornada. Està convocada per al dia 19 de juny, de 12:00 a 00:00 hores, a l’Ajuntament de Xàtiva.
S’iniciarà la jornada de tancament amb la lectura d’un manifest, elaborat per la coordinadora de l’acció estatal.

S’estan organitzant un seguit d’activitats com ara: «Micro obert contra les violències masclistes», » testimonis de micromasclismes», disseny de cartells sobre frases contra la violència de gènere. Finalment, com a cloenda de l’acte, es tornarà a llegir el manifest.

dones-feministes-xativa2-diaridigital.esAquesta acció ve motivada perquè davant l’aprovació dels pròxims pressupostos generals de l’Estat per a 2017, les ORGANITZACIONS DE DONES convocar una #Alerta Feminista per seguir denunciant que aquests pressupostos reflecteixen un model econòmic basat en activitats productives depredadores del medi ambient, que no s’atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre homes i dones amb conseqüències desastroses per al medi ambient, l’economia, la societat i sobretot per a la vida de les dones.

Menor taxa d’ocupació femenina, desigualtat salarial, precarietat, feminització de les cures i per si fos poc, dia a dia, ens estan assassinant, a nosaltres i a les nostres criatures, davant la més absoluta indolència del govern central, les institucions i els poders públics .

Fartes de minuts de silenci, condemnes virtuals i discursos que cada vegada semblen més hipòcrites.

Asfixiades per la impotència davant el continu degoteig d’assassinats de dones i criatures.
Morts anunciades que ningú ha volgut evitar.
Indignades davant un Pacte d’Estat que naixerà mort si no hi ha fons per al seu desenvolupament i aplicació.

I unides per l’objectiu comú de manifestar un rotund rebuig a la passivitat criminal dels poders públics, així com l’exigència innegociable d’una partida pressupostària suficient per a la lluita contra la violència masclista i a favor de la igualtat, es proposa canalitzar la ràbia i la indignació provocada pel terrorisme masclista al voltant d’una proposta concreta, col·lectiva i reivindicativa.

CONVOQUEM: El 19 de Juny, en tots aquells en què una Associació de Dones, entitat, organització o un simple grup de dones vulga organitzar

PER EXIGIR: Augmentar a 120 milions d’euros l’assignació pressupostària destinada a la igualtat i a la lluita contra la violència masclista.

PER QUÈ AQUEST DIA? PER QUÈ EL 19 DE JUNY? Perquè en aquesta setmana està previst que el Congrés discuteixquen i aproven l’última versió dels Pressupostos Generals per al 2017.

EL CONSELL DE LES DONES FA UNA CRIDA PÚBLICA PER A QUE TOTES LES PERSONES, DE XÀTIVA I LOCALITATS DEL TERRITORI, ES SUMEN AL TANCAMENT. TOTES I TOTS CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES.

No hay comentarios

Dejar respuesta