16 poblacions del Departament de Salut Xàtiva -Ontinyent superen els 1000 casos d’incidència acumulada

Davant de l’increment de la incidència acumulada en el departament de salut, la gerència del Departament de Salut Xàtiva -Ontinyent ha mostrat la seua “preocupació” davant de les dades que registren ja 16 poblacions del departament que superen els 1000 casos d’Inicidència Acumulada a 14 dies.

“Esta pandèmia ens està ensenyant que quan puja la incidència de positius, immediatament puja el treball en els centres de salut i salut pública per a fer els seguiments, a continuació s’incrementen les urgències en primària i en els hospitals (els pitjors casos) i EN UNA SETMANA, acaba incrementant-se els ingressos en hospital de què alguns d’ells arriben a UCI a la setmana següent i algun d’ells mor”

La gerent insistix en la responsabilitat personal a l’hora d’evitar més contagis perquè “tots coneixem què devem i què no hem de fer per a reduir els contagis”.

Des de la gerència es reconeix que encara que el percentatge de difunts ÉS MENOR així com els ingressats en UCI, tot este increment de casos repercutix en la pressió hospitalària amb el consegüent “perill” sobre la prestació sanitària que ja coneixem.

A hores d’ara l’UCI del nostre Departament està al 50% d’ocupació COVID amb 6 pacients que sumant els pacients de patologia no COVID situen la seua ocupació total en un 90% a les 14 hores de hui dimecres.

En estos moments tant en atenció primària com en hospitalària s’està prestant l’assistència amb la normalitat habitual dels estius. No hi ha incidències, tot i tenir amb compte que és l’atenció primària la que s’encarrega del diagnóstic, detecció, i seguiment de tots els casos de COVID19 no hospitalaris que actualment són la majoria.

Així, s’informa que en el Departament de Salut Xàtiva -Ontinyent fins al moment s’està respectant les vacacions dels seus professionals i s’està reforçant els servicis que més ho necessiten redistribuint personal així com amb les contractacions del pla de vacacions de conselleria

Des de Salut Pública s’informa que hi ha data 31 de juliol s’han administrat 234.175 vacunes en el departament, 10.292 de les quals durant l’última setmana. En estos moments el 67,2% de la nostra població ha rebut almenys una dosi de la vacuna contra la covid19 sent un 55,8% la població del departament que té una pauta completa. Totes les Zones Bàsiques de Salut del departament s’acosten al 70% de població amb alguna dosi inoculada.

No hay comentarios

Dejar respuesta

13 + 16 =