1200 participants en la carrera popular d’Aspromivise, omplin els carrers de Xàtiva

1206 corredores i corredors passejen el dorsal 1005 en la carrera popular d’aspromivise.

L’emoció es defineix com un intens estat mental que sorgeix en el sistema nerviós de manera espontània i provoca una resposta psicològica, en aquest cas, positiva. Per altra part, Extraordinari és un concepte que parla en positiu. Doncs açò és el que va ocórrer pels carrers de Xàtiva el passat dijous dia 27 d’abril, moltes emocions generades per persones extraordinàries. Ara, bé, no és gens fàcil gestionar tantes emocions juntes. Així i tot, Xàtiva i Aspromivise han fet possible que açò passe per cadascun dels racons dels carrers del casc antic de la capital de La Costera. Ja és un referent, i possiblement un dels esdeveniments esportius que més valor té per la implicació de tants col·lectius i el discurs que es capaç de donar. Alguns mitjans de comunicació l’han anomenat com “el gran event esportiu, social, lúdic…, una de les cites més destacades de l’any, un dels esdeveniments que més emociona”. Les xifres així ho demostren, 1206 persones inscrites, 560 voluntàries, 540 acompanyants i 1408 alumnes de primària i secundària repartits pels 2200 metres del recorreguut. 

Jorge Nevado, un dels artífex de la carrera i amb el temps necessari per reflexionar comentava a un mitjà de comunicació que “amb aquesta base numèrica està clar que el resultat no pot ser altre, emocionar i fer créixer, perquè tal i com diu Xesco Espar, quan una persona s’emociona provoca un creixement en ella”. Aspromivise fa créixer però el més important és que ho fa allà on la societat es va a vore més beneficiada, a nivell docent i tot sempre al voltant de missatges que acompanyen històries amb un ADN educatiu. Aquest any ha estat Àlex Roca amb la seua història i el seu dorsal 1005. El propi Jorge Nevado afirmava que “si aquesta història la barregem amb la carrera d’Aspromivise i tot el treball que s’ha fet als centres educatius de tota la comarca el resultat és evident, estem aconseguint eixe missatge de justícia social que totes pretenem. Amb açò Xàtiva pot estar orgullosa de ser una ciutat inclusiva i també educativa. És important educar en estos valors. El futur de la societat ha de créixer amb un missatge de justícia social, i la carrera d’Aspromivise és un referent”.

Més números perquè la carrera no acaba ahí, 70 entitats d’atenció a persones amb diversitat funcional,8 instituts de secundària, 22 centres d’educació primària i 3 universitats. Tots ells han estat representat i han format part d’aquesta quinzena edició. Aquest és el vertader èxit de la carrera, que a més va tindre una guanyadora i un guanyador en categoria absoluta, però que també com una persona amb 102 anys de vida entra per la línia de meta. Les emocions de l’últim corredor entrant per la meta després de necessitar més de 50 minuts per cobrir els 2200 metres, representa a totes i tots els que van participar. Una quinzena carrera que ja passa a la història i que ara queda reflexionar sobre ella i començar a preparar la de 2024. 

Àlex Roca ha corregut per Xàtiva i les 1206 persones inscrites l’han acompanyat portant eixe dorsal 1005. Moltes emocions de molta gent extraordinària. 

No hay comentarios

Dejar respuesta