Xàtiva presenta l’audiovisual ‘Imatges per al futur’ amb les 800 fotografies aportades

Aquesta vesprada a les 19:30 es presentarà en el saló d’actes de la Casa de Cultura de Xàtiva l’audiovisual ‘Imatges per al futur’ realitzat a partir de les més de 800 fotografies aportades per nombroses persones veïnes de Xàtiva.

Aquest projecte, portat endavant des de la Regidoria de Memòria Socarrada, té com a objectiu la recuperació, conservació i difusió del material fotogràfic antic que està en mans de particulars, ja que forma part de les seues col·leccions privades, per tal de crear un arxiu digital municipal conformat per imatges de persones, esdeveniments socials, festes, tradicions, costums, treballs, esports, carrers, cases, mitjans de transport…que ens mostren els canvis de les formes de vida, la fesonomia del poble i del paisatge. Es tracta, en paraules del regidor Alfred Boluda, de «preservar una part fonamental de la història contemporània de Xàtiva».

Aquest arxiu ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de diverses persones que, a més d’aportar les fotografies, han realitzat una important tasca d’informació (noms de persones, festes, carrers, fets…) sense la qual aquest arxiu no tindria cap sentit. És per això que, en aquest mateix acte, se li lliurarà a les persones que han participat en aquesta primera campanya de recopilació un dvd amb totes les imatges que han aportart escanejades en alta ressolució.

Des de la Regidoria de Memòria s’ha explicat que a aquesta primera campanya en seguiran altres, ja que, segons diu Boluda, «el patrimoni gràfic familiar és molt gran i cal assegurar la seua perdurabilitat i difusió».

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × cinco =