Xàtiva presenta el I Festival de Música de Cambra «Increscendofest»

El Festival de Música de Cambra «Increscendofest» s’estrena amb activitats entre els mesos de febrer i juny

Hui s’ha presentat el programa que compta amb més d’una quinzena de cites que tindran lloc en edificis patrimonials de Xàtiva

festival-musica-cambra2Aquest matí s’ha presentat a la sala de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva el I Festival de Música de Cambra «Increscendofest», amb la presència de la regidora de Cultura Raquel Caballero, la regidora del Conservatori Reme Sinisterra, les promoteres del projecte Sònia Soro i Leticia Camarasa, i la presidenta de la Societat Musical Música Nova Andrea Mollà.

«Es tracta d’un projecte que complementa l’oferta formativa del Conservatori Lluis Milà, però sobretot posa en valor el patrimoni artístic de Xàtiva, unint la música amb les localitzacions més emblemàtiques de la ciutat», ha explicat la regidora de Cultura Raquel Caballero.

festival-musica-cambra-remePer la seua part, la regidora de Conservatori Reme Sinisterra ha manifestat que «de nou ens unim les regidories de Cultura i Conservatori per treballar conjuntament. L’any passat va tindre lloc el Festival Remor de Veus i aquest, per no coincidir amb el certamen de «Joves Intèrprets», vam decidir acceptar aquesta proposta que ens van fer Sonia i Leticia». La regidora també ha explicat que aquest certamen serà biennal, i s’alternarà amb el Festival Remor de Veus. «Aquest projectes ens permeten ampliar l’educació de tot l’alumnat de música de Xàtiva».

Aquest Festival combinarà en la seua programació concerts, xerrades i masterclass que tindran lloc els dissabtes, començant el proper dia 1 de febrer i finalitzant el 20 de juny. Cada mes tindrà lloc un concert de cambra que anirà canviant d’escenari, passant per alguns dels espais més importants de Xàtiva.

festival-musica-cambra-leticiaLeticia Camarasa, llicenciada en oboè pel Conservatori Superior de Música de València, s’ha encarregat de destacar els actes que es realitzaran, i ha assegurat que «tots els professors que vénen són d’un extraordinari nivell musical, pel que és una oportunitat per a aquells que vullguen rebre classes» . La primera masterclass, que serà el dissabte 1 de febrer, correrà a càrrec de Juan Antonio Fenollar, clarinet solista de la Banda Municipal de València, qui de vesprada realitzarà un concert a la Casa de Cultura amb Adolfo Garcia al Piano. El dissabte 8 es realitzarà un concert del Quartet de Llevant, conformat per clarinets de la Música Nova, de la Música Vella i d’altres poblacions; i el dissabte 29 de febrer tindrà lloc una masterclass d’oboè realitzada per José Maria Ferrero, oboista i corn anglès de l’Orquestra Nacional d’Espanya «One», que de vesprada oferirà un concert a Santa Clara.

festival-musica-cambra4Ja en el mes de març, també a Santa Clara, tindrà lloc el dissabte 7 un concert-trio de flauta, teclat i baix d’integrants de la Música Nova, mentre que el diumenge 8 es s’oferirà al museu de Belles Arts la xerrada «La música tradicional valenciana des d’una perspectiva etnomusicològica», impartida per Jordi Reig, Doctor en Comunicació Audiovisual i professor del Conservatori Superior de València. D’altra banda, en el mes d’abril el Castell acollirà un concert doble quintet (dia 11), mentre que el dissabte 25 el Catedràtic de saxofó al Conservatori Superior de Múrcia David Pons realitzarà una masterclass així com també hi haurà un concert de vesprada a la Casa de Cultura a càrrec del Dúo Tonalis.

En el mes de maig, el Claustre del Museu de l’Almodí acollirà el dia 9 el concert del Dúo Fuoco, compost per Violeta Bataller a la flauta i Carles Rodenes a la guitarra, mentre que el dia 10 al Museu de Belles Arts s’impartirà la xerrada «Shostakòvich i Prokòfiev», a càrrec d’Hilari Garcia, Director de l’Orquestra del Teatre Chapí de Villena. Per últim, el dissabte 16 de maig, hi haurà altra masterclass a càrrec de Juan Sapiña, fagot solista de l’Orquestra De València «OV», amb posterior concert de vesprada.

festival-musica-cambra-1Les activitats conclouran en el mes de juny. El dissabte 13 tindrà lloc a la Casa de Cultura un concert d’Ensemble Fustes, compost per Violeta Bataller (flauta), Leticia Camarasa (oboe), Sonia Soro (clarinet) i Daniel Martínez (fagot); mentre que el dissabte 20 Salvador Martínez -flauta solista de l’Orquestra de València i professor assistent de l’Escola Superior de Música Reina Sofia-, impartirà una masterclass i realitzarà un concert de vesprada.

A les masterclass, que seran de 45 minuts per alumne des de les 9:30 de matí fins les 14 hores i es desenvoluparan a l’Espai de la Música Nova, cap la possibilitat d’apuntar-se com a alumne actiu (50€) o com a oient (25€). La resta d’activitats són gratuïtes i obertes a tot el públic. «Hem volgut buscar professorat valencià, actiu en el repertori i proper a l’alumnat, per a que els interessats puguen aprendre de figures de primera fila que es troben a prop de casa», ha explicat Sonia Soro, llicenciada en clarinet i en musicologia pel Conservatori Superior de Música de València, i promotora del projecte. El repertori que s’oferirà als concerts serà variat i fins i tot es presentaran algunes obres de nova creació.

La presidenta de la Música Nova, Andrea Mollà, també ha manifestat que «es tracta d’una «aposta molt gran per apropar la música de cambra a la gent de Xàtiva».


En Castellà;

El Festival de Música de Cámara «Increscendofest» se estrena con actividades entre los meses de febrero y junio

Hoy se ha presentado el programa que cuenta con más de una quincena de citas que tendrán lugar en edificios patrimoniales de Xàtiva

Esta mañana se ha presentado en la sala de prensa del Ayuntamiento de Xàtiva el I Festival de Música de Cámara «Increscendofest», con la presencia de la concejala de Cultura Raquel Caballero, la concejala del Conservatorio Reme Sinisterra, las promotoras del proyecto Sònia Soro y Leticia Camarasa, y la presidenta de la Sociedad Musical Música Nova Andrea Mollà.


«Se trata de un proyecto que complementa la oferta formativa del Conservatorio Lluis Milà, pero sobre todo pone en valor el patrimonio artístico de Xàtiva, uniendo la música con las localizaciones más emblemáticas de la ciudad», ha explicado la concejala de Cultura Raquel Caballero.


Por su parte, la concejala de Conservatorio Reme Sinisterra ha manifestado que «de nuevo nos unimos las concejalías de Cultura y Conservatorio para trabajar conjuntamente. El año pasado tuvo lugar el Festival “Remor de Veus” y este, por no coincidir con el certamen de «Joves Intèrprets», decidimos aceptar esta propuesta que nos hicieron Sonia y Leticia». La regidora también ha explicado que este certamen será bienal, y se alternará con el Festival “Remor de Veus”. «Este proyectos nos permiten ampliar la educación de todo el alumnado de música de Xàtiva».

Este Festival combinará en su programación conciertos, charlas y masterclass que tendrán lugar los sábados, empezando el próximo día 1 de febrero y finalizando el 20 de junio. Cada mes tendrá lugar un concierto de cámara que irá cambiando de escenario, pasando por algunos de los espacios más importantes de Xàtiva.

Leticia Camarasa, licenciada en oboe por el Conservatorio Superior de Música de València, se ha encargado de destacar los actos que se realizarán, y ha asegurado que «todos los profesores que vienen son de un extraordinario nivel musical, por lo que es una oportunidad para aquellos que quieran recibir clases» . La primera masterclass, que será el sábado 1 de febrero, correrá a cargo de Juan Antonio Fenollar, clarinete solista de la Banda Municipal de València, quien por la tarde realizará un concierto en la Casa de Cultura con Adolfo Garcia al Piano. El sábado 8 se realizará un concierto del Quartet de Llevant, conformado por clarinetes de la Música Nova, de la Música Vella y otras poblaciones; y el sábado 29 de febrero tendrá lugar una masterclass de oboe realizada por José Maria Ferrero, oboista y cuerno inglés de la Orquesta Nacional de España «One», que por la tarde ofrecerá un concierto en Santa Clara.


Ya en el mes de marzo, también en Santa Clara, tendrá lugar el sábado 7 un concierto-trio de flauta, teclado y bajo de integrantes de la Música Nova, mientras que el domingo 8 se se ofrecerá en el museo de Belles Arts la charla «La música tradicional valenciana desde una perspectiva etnomusicológica», impartida por Jordi Reig, Doctor en Comunicación Audiovisual y profesor del Conservatorio Superior de València. Por otro lado, en el mes de abril el Castillo acogerá un concierto doble quinteto (día 11), mientras que el sábado 25 el Catedrático de saxofón en el Conservatorio Superior de Murcia David Pons realizará una masterclass así como también habrá un concierto por la tarde en la Casa de Cultura a cargo del Dúo Tonalis.


En el mes de mayo, el Claustro del Museo de l’Almodí acogerá el día 9 el concierto del Dúo Fuoco, compuesto por Violeta Bataller a la flauta y Carles Rodenes a la guitarra, mientras que el día 10 en el Museo de Belles Arts se impartirá la charla «Shostakóvich y Prokófiev», a cargo de Hilari Garcia, Director de la Orquesta del Teatro Chapí de Villena. Por último, el sábado 16 de mayo, habrá otra masterclass a cargo de Juan Sapiña, fagot solista de la Orquesta De València «OV», con posterior concierto por la tarde.

Las actividades concluirán en el mes de junio. El sábado 13 tendrá lugar en la Casa de Cultura un concierto de Ensemble Fustes, compuesto por Violeta Bataller (flauta), Leticia Camarasa (oboe), Sonia Soro (clarinete) y Daniel Martínez (fagot); mientras que el sábado 20 Salvador Martínez -flauta solista de la Orquesta de València y profesor asistente de la Escuela Superior de Música Reina Sofía-, impartirá una masterclass y realizará un concierto por la tarde.


A las masterclass, que serán de 45 minutos por alumno desde las 9:30 por la mañana hasta las 14 horas y se desarrollarán en el Espacio de la Música Nova, cabe la posibilidad de apuntarse como alumno activo (50€) o como oyente (25€). El resto de actividades son gratuitas y abiertas a todo el público. «Hemos querido buscar profesorado valenciano, activo en el repertorio y próximo al alumnado, para que los interesados puedan aprender de figuras de primera fila que se encuentran cerca de casa», ha explicado Sonia Soro, licenciada en clarinete y en musicología por el Conservatorio Superior de Música de València, y promotora del proyecto. El repertorio que se ofrecerá a los conciertos será variado e incluso se presentarán algunas obras de nueva creación.


La presidenta de la Música Nova, Andrea Mollà, también ha manifestado que «se trata de una «apuesta muy grande para acercar la música de cámara a la gente de Xàtiva».

No hay comentarios

Dejar respuesta