El camp de la Murta va acollir en la nit d’ahir la presentació de la Reina de la Fira, Laura Hernández, i de la seua cort d’honor Sheyla Torregrosa Sanchis, Sara Boscà Maseres, Rebeca Bonet Giménez i Sara Trujillo Albiol; i dels seus acompanyants Jorge Cerveró Tormo, Ignacio Gómez Borredá, Pablo Jornet Gómez i Antoni Vidal Remón.
La Reina de la Fira es va dirigir als presents per tal d’oferir-los la seua corona: «Hi ha moments en la vida en que una persona te que enfrontar-se al seu destí, per aquesta raó i en honor a tot aquell que, en algun moment, va apostar per mi, vuic trossejar la corona que vaig a lluir en aquests dies i repartir cada un dels seus trossets als que realment ho mereixen».
A més, Laura Hernández també va voler convidar a veïns i vistants a gaudir de la Fira: «desitge que tots vostès passegen per l’albereda, ompliguen els carrers de la ciutat, gaudisquen de cada moment i de cada acte com pense fer-ho jo. Obrirem els nostres cors a tots els veïns i als milers de visitants, per a que puguen gaudir d’uns dies d’alegria i d’emocions compartides».
Per la seua banda, l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, va tindre paraules d’agraïment per a la Reina de la Fira 2017: «Estic segur també de que vas a desenvolupar la teua tasca a la perfecció perquè eres una persona excel·lent, simpàtica, alegre i discreta, qualitats indispensables per a una reina de la Fira».
A més, el primer edil es va referir a la Fira d’enguany com la Fira del canvi ja que «enguany, per primera vegada, hem aprovat una normativa reguladora de la Fira d’Agost. Hem afrontat amb determinació la necessitat de renovar i millorar l’organització dels seus espais comercials per donar un nou impuls al principal esdeveniment cultural, comercial i lúdic de la ciutat de Xàtiva». En aquest sentit, va afegir que «afrontem, en definitiva, uns canvis necessaris per a donar impuls a la nostra festa. Front açò, cal tenir una actitud oberta i positiva que ajude a vencer la resistència al canvi que les novetats importants solen generar.»
Després de l’acte protocolari es va ficar en escena ‘La Cantata Ibn Yubair’ obra dels xativins Miquel Juan en l’apartat musical i del periodista Vicent Soriano, com a autor de la lletra.
Ibn Yubayr va tindre com a protagonista a Boni Carrillo com el poeta viatger i a Empar Llácer com la Xàtiva que li espera.
Al costat de Boni Carrillo i Empar Llácer van estar Maria Josep Albert com a narradora, i Victor Torres com a director d’escena. Participaren també en la Cantata el Teatre de la Lluna de Xàtiva amb ballarines i figurants i la comparsa de moros Bantúes de Moixent. Músics de diferents agrupacions conformaren la Orquestra Simfònica de la Costera, així com una coral formada exclusivament per a aquest esdeveniment, sota la direcció de Miquel Juan.







































