Xàtiva millora les instal·lacions del col·legi Taquígraf Martí

Una inversió de 130.000 euros de la Diputació de València possibilita que el centre escolar instal·le un ascensor després de més de 20 anys de la seua construcció i augmenta l’eficiència energètica de l’edifici

Aquest matí, el diputat de Carreteres i Infraestructures de la Diputació de València, Pablo Seguí, ha visitat el CP Taquígraf Martí de Xàtiva per conèixer el resultat de les obres de millora de les condicions d’habitabilitat i eficiència energètica del centre. Es tracta d’una actuació que ha comptat amb una inversió de 130.000 euros, finançats al 100% per la Diputació de València, a càrrec del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles en centres d’Educació Infantil i Primària.

Seguí, qui a més és diputat pel partit judicial de Xàtiva, ha estat acompanyat per l’alcalde Roger Cerdà, per la regidora d’Educació, Amor Amorós i per altres membres de la Corporació Municipal, com ara Miquel Lorente, Xelo Angulo, Ignacio Reig i Francesca Chapí. La comitiva ha estat rebuda per la directora del col·legi, Neus Juan.

visita-taquigrafo-marti-diaridigital.es2El diputat Pablo Seguí ha comentat que “aquestes obres són resultat d’un pla que en els exercicis 2017 i 2018 ha suposat una inversió de 15 milions d’euros, repartits en 90 actuacions a tota la província. És una mostra de la col·laboració que des de la Diputació prestem a altres institucions, com per exemple a la Conselleria d’Educació, per a la millora de la qualitat dels serveis per a les nostres ciutadans i ciutadanes”. Seguí ha explicat que “considerem que els ajuntaments som majors d’edat per decidir on hem de dirigir les nostres inversions”. El diputat ha recordat que “la Diputació de València ha invertit a Xàtiva el doble que la legislatura passada. Això és una enorme satisfacció per als que ens creiem el municipalisme i s’està veient als serveis i als carrers de Xàtiva”.

visita-taquigrafo-marti-diaridigital.es1Per la seua banda, l’alcalde Roger Cerdà ha observat que “a més de les actuacions en eficiència energètica, s’ha actuat en un aspecte fonamental com era la instal·lació d’un ascensor per millorar l’accessibilitat del centre. Quan es va construir aquest col·legi, fa més de 20 anys, es va preveure que hi haguera un ascensor però no s’havia posat mai fins ara, gràcies a la subvenció de la Diputació de València”. Cerdà ha agraït l’aportació de l’ens provincial, afirmant que “sense el suport de la Diputació no haguérem pogut realitzar moltíssimes de les intervencions que hem fet a Xàtiva durant aquesta legislatura, però tampoc haguérem pogut reduir l’endeutament com l’hem reduït en més de 10 milions d’euros”.

Finalment, la regidora d’Educació, Amor Amorós ha insistit en que “és importantíssim que les instal·lacions educatives estiguen en perfectes condicions, perquè els nostres xiquets i xiquetes es mereixen el millor. Com a ciutat educadora, estem treballant per a que tota la ciutat siga capaç de posar en el centre als xiquets i xiquetes. Anirem espentant per a que aquest tipus d’actuacions, tan necessàries, es puguen dur a terme en tots els centres educatius i a més, treballar per a que, a nivell local, les infraestructures educatives tinguen més vida, més enllà de l’activitat escolar, que puguen ser gaudides per la ciutadania i aprofitar-les al màxim, mitjançant l’experiència de patis oberts al barri”.

Ascensor nou, canvi de finestres i serveis adaptat
La millora de les condicions d’accessibilitat i eficiència energètica s’han centrat en actuacions sobre la fusteria de portes i finestres, per millorar l’aïllament tèrmic de l’edifici. Així mateix, s’ha actuat sobre les condicions d’accessibilitat del col·legi dotant-lo d’un sistema d’elevació mitjançant la instal·lació d’un ascensor de 6 places.

Concretament, pel que fa a les actuacions de millora d’eficiència energètica, s’ha substituït els materials antics per perfileria de PVC compacte amb sistema d’enfosquiment i vidre de baixa emissivitat a la façana sud de l’edifici, que permet un millor coeficient de transmitància tèrmica. En l’ala que dóna al carrer Sant Domènec i prolongació del carrer Menor, s’ha substituït el vidre per un de doble cambra i baixa emissivitat.

Altres de les actuacions dutes a terme han estat la construcció d’una entrada accessible des de l’aparcament del centre, l’habilitació d’un bany adaptat i la reforma dels serveis de la segona planta del col·legi. També s’ha reparat la superfície del pati escolar.

1 Comentario

Dejar respuesta

18 − 14 =