Miquel Gil i Mara Aranda fan vibrar la cloenda del MiL

El festival tanca l’edició d’enguany amb un increment notable d’assistència de públic

Els referents del folk valencià, Miquel Gil i Mara Arnada, van ser els encarregats de festiva-musica-lletra-Mil-3-diaridigital.escloure l’edició d’enguany del Festival Música i Lletra (MiL), Xàtiva cançó d’autor. Va ser en un doble concert, dissabte, que va esgotar les entrades, i en el que tots dos van presentar els seus nous treballs. Miquel Gil amb banda i la seua veuarra es va menjar a un públic entregat, mentre Mara Aranda va cantar amb una delicadesa exquisida les seues cançons sefardites acompanyada de quatre músics multinstrumentistes. Divendres, el concert de Anari es va haver se suspendre per què la cantant basca va tenir un lleu accident que li impedia viatjar, però, a canvi, el premiat cantant de la Safor, Carles Pastor, va oferir un concert més complet i va defensar un espectacle molt més rocker del què ens té acostumats.

festiva-musica-lletra-Mil-1-diaridigital.esEl MiL va cloure així la seua quarta edició consolidant el reconeixement de qualitat de la crítica i dels artistes i, poc a poc, també el del públic, que enguany, probablement per la presència -immensa- de Paco Ibáñez, ha incrementat notablement l’assistència respecte l’any passat.

Es va consolidant també el Certamen de Joves Cantautores/rs, el MiL Descobreix, que manté una participació estable des de l’any passat amb participants vinguts de tot l’estat, i amb una notable presència de dones cantautores. El duo valencià format per Laura Esparza i Carlos Esteban -amb un estil íntim i personal que integra pinzellades electròniques amb guitarra i veu- i la seua cançó «Ones» va guanyar el premi «Al vent» a la millor cançó en català.

L’edició d’enguany reivindicava la defensa de la llibertat d’expressió en el món de la cultura amb el lema «Jo cante a la diferència», un vers de la cantautora xilena Violeta Parra, i el cartell és obra del muralista i il·lustrador establert a València Elías Taño.

festiva-musica-lletra-Mil-4-diaridigital.es

No hay comentarios

Dejar respuesta

Nueve + Once =