La Costera organitza activitats amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere

La comarca de la Costera vol manifestar el seu rebuig a la Violència de Gèner, per la qual cosa s’han organitzat diverses activitats que es duran a terme al llarg de la setmana.

Així, des de hui dilluns i fins al divendres 24 hi haurà diverses activitats en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva que culminaran amb una concentració el divendres al migdia, a les portes de tots els centres sanitaris del Departament.

En primer lloc s’instal·larà el “Mur contra la violència de Gènere” que sota el títol “Escoltem el teu silenci” servirà perquè professionals i usuaris que acudisquen a l’Hospital puguen exposar els seus missatges i motius de rebot al masclisme i les violències de gènere.
També des de hui i fins al divendres hi haurà un cicle de projeccions de curtmetratges i documentals que sota el títol de “La Mirada Violeta” abordaren diversos angles de la violència masclista i les desigualtats de gènere. La projecció serà de forma contínua en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 18 hores.

A més d’aquestes accions puntuals la infonet i la pàgina web del Departament convidarà cada dia als seus professionals a adherir-se al pacte contra la violència de gènere.

L’Associació Feminista Fent Camí de Xàtiva ha organitzat per a hui una xerrada col·loqui amb Julia Sevilla titulada ‘Un objetivo inaplazable: acabar con la violència de género’. La cita serà a les 17:30h a la Casa de Cultura de Xàtiva.

Per la seua banda, el PSPV-PSOE de Xàtiva premiarà amb 50 euros el millor tweet contra la violència de gènere. El concurs consisteix en l’emissió de missatges de 280 caràcters, com a màxim, en la xarxa social Twitter, fins al dimecres. Pot participar qualsevol persona major de 13 anys resident a Xàtiva, de qualsevol nacionalitat i amb un perfil en Twitter identificable. Els tweets que participen en el concurs hauran d’incloure el hashtag #25NPSPVXÀTIVA.

La resolució del concurs es farà pública el 23 de novembre, a través de les xarxes socials del PSPV i de la pàgina web dels socialistes de Xàtiva i el lliurament dels premis divendres, a les 20:00 hores, en la seu de l’Agrupació Socialista de Xàtiva, on tindrà lloc un sopar de germanor amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

A la Llosa de Ranes, el divendres es llegirà un manifest reivindicatiu contra la violència de gènere, que tindrà lloc a les 17:00 hores. En acabar, li seguirà una cercavila en defensa de la llibertat i el respecte mutu. A les 18:00 hores, la psicóloga Pilar Martinez presentarà la ponència ‘Previndre i fer front a la violència de gènere’ al Centre Cívic, on culminarà la vesprada amb un berenar a les 19:00 hores.

Dissabte pel matí tindrà lloc un curs de defensa personal per a dones de totes les edats per al que es requereix inscripció prèvia.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × dos =