EU Xàtiva enceta la sèrie de conferències ‘Unim Pensaments’

El col·lectiu d’EUPV Xàtiva Unida va presentar ahir la seua sèrie de conferències “Unim Pensaments”. L’ex-diputada d’EUPV i responsable de memòria democràtica a l’executiva d’Izquierda Unida, Esther López Barceló va presentar el seu llibre “La conquista de las ciudades”, un llibre que arreplega converses amb els anomenats “alcaldes del canvi” a Madrid, Barcelona, Zaragoza, Alacant o La Corunya entre d’altres i que han significat el pas de les “noves opcions electorals” també anomenades “confluències”, als ajuntaments i l’inici de la nova forma de fer política.

Esther L. Barceló, que ha sigut durant quasi dos anys responsable de gabinet a l’àrea d’economia i hisenda a l’Ajuntament de Madrid, va explicar aquesta oportunitat per a conèixer “les ciutats del canvi” i va dir que es tracta de “ciutats referents en la lluita contra el neoliberalisme i la dreta” que ho han iniciat amb “candidatures fetes per i per a la gent”.
El llibre ha sigut prologat pel diputat Alberto Garzón i la recaptació de la seua venda es destinarà íntegrament a una fundació que promou la recerca i el pensament crític.

Del seu contingut Esther López, destacava també que “parlem de com ha sigut el pas d’estar en les mobilizaciones a les institucions”, i destacava les dificultats per a governar al costat d’altres forces “que no desitgen la transformació de la societat” i amb alguns mitjans de comunicació que arriben fins a “criminalitzar l’activisme social”.

Malgrat tot, va dir que “és molt important donar veu als protagonistes que han de continuar il·lusionant a tota l’esquerra, l’esquerra transformadora” va matizar després de destacar el paper transformador i de canvi d’Esquerra Unida al govern de Xàtiva després les darreres eleccions.

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 − cuatro =