Concert benèfic per a la investigació del Síndrome de la Fatiga Crònica al Gran Teatre de Xàtiva

Al voltant de 140 músics de la Nova de Xàtiva i l’Ateneu Musical de Cocentaina interpretaran «Música i valors» amb l’estrena d’una peça del director José Miguel Fayos

El proper dissabte 14 de març a les 19 de la vesprada tindrà lloc al Gran Teatre de Xàtiva un concert benèfic amb la intenció de recaptar fons per a la investigació de la encefalitis miàlgica, més coneguda com el Síndrome de la Fatiga Crònica. Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa el regidor de Sanitat José Vicente Benavent, el director de la Banda de la Música Nova i de l’Ateneu Musical de Cocentaina José Miguel Fayos, i Rebeca Darocas, dona de Servando Castelló, malalt d’aquest Síndrome.

«Aquesta és una malaltia desconeguda i invalidant, que provoca dificultats de moviment i una gran incapacitat, i que moltes vegades està mal diagnosticada. El que pretenem amb accions com aquesta és visibilitzar aquesta malaltia per a que es puga invertir en la seua investigació, ja que no se sap quina és la causa de la mateixa», ha explicat el regidor de Sanitat José Vicente Benavent.

Per la seua part, el director José Miguel Fayos, ideòleg del projecte que porta per títol «Música i valors», ha explicat que «quan indagues un poc et dones compte de la importància de donar a conèixer aquesta malaltia devastadora que per a molts és totalment desconeguda». El projecte en qüestió es basa en un concert conjunt entre la Música Nova i l’Ateneu Musical de Cocentaina, amb uns 140 músics sobre l’escenari, i amb un programa expressament dissenyat per a homenatjar la causa. L’entrada, que té un cost de 3 euros, anirà íntegrament destinada a la investigació d’aquesta malaltia.

A més a més José Miguel Fayos també ha compost una obra per tal de retre homenatge a la causa de Servando Castelló. «Crec que és una bona manera d’ajudar a ampliar eixa difusió. L’obra tracta de simbolitzar eixe caos i eixa incomprensió a través del so, que ocupa un paper descriptiu», ha explicat el director, qui regalarà la peça a totes les societats musicals que la demanden «amb l’única condició de que cadascuna d’elles faja un donatiu per a la investigació o que simplement la programe per donar-li visibilitat a la malaltia». L’obra serà estrenada dissabte a Xàtiva i diumenge a Cocentaina, i després recorrerà altres indrets d’Espanya i també altres països com ara Suïssa, Alemanya, Itàlia i Colòmbia.

En aquest concert també s’impulsaran altres valors humans com la solidaritat, la interculturalitat o la reivindicació de la figura de la dona, en aquest cas amb una peça dedicada a l’activista de El Salvador Marianela García Villas, qui va ser precisament assassinada un 14 de març (dia en que tindrà lloc el concert).

Rebeca Darocas, dona de Servando Castelló (malalt de Síndrome de Fatiga Crònica), ha explicat la campanya que estan duent a terme per tal d’ampliar la visibilització de la malaltia, amb la que han recorregut tot el país i també part de Portugal. «La malaltia té caràcter neurològic i immunològic, i compta amb més de cent símptomes que compliquen el seu diagnòstic. Aquestes iniciatives són molt importants, perquè mentre la música sone seguirem ballant», ha assegurat.

Aquesta malaltia la pateix o la patirà al llarg de la seua vida un 1% de la població a nivell mundial, dels quals el 75-80% són dones.

No hay comentarios

Dejar respuesta