Benigànim duplicarà l’espai de la biblioteca municipal

L’ajuda de la Diputació permetrà a Benigànim duplicar l’espai de la biblioteca municipal amb dos noves sales

L’Ajuntament de Benigànim començarà aquest mes de gener les obres de remodelació de la biblioteca municipal, que tenen un pressupost de 59.134,62 euros i ampliaran fins a 114 metres quadrats l’espai disponible, cosa que suposarà pràcticament duplicar la superfície de les instal·lacions actuals. Per a dur-ho a terme, el consistori comptarà amb una subvenció de la Diputació de València de 66.324 euros, uns diners que serviran per a resoldre també alguns problemes estructurals que té l’edifici de l’Escola Permanent d’Adults.

Per a l’alcaldessa de Benigànim, Empar Canals, ambdues intervencions «permetran millorar notablement uns serveis que usen diàriament molts veïns, però que tenen algunes deficiències que estan sent motiu de queixa i cal solucionar». En concret, la biblioteca municipal concentra en l’actualitat en una mateixa sala de 140 metres quadrats la zona de lectura d’adults, l’espai destinat al públic infantil i l’àrea d’estudi. «Aquesta situació provoca que moltes vegades no hi haja un silenci suficient, i molts usuaris, sobretot els jóvens que van allí a estudiar, es queixen que no poden concentrar-se bé» —explica Empar Canals.

Per a solucionar-ho, l’ampliació projectada preveu una sala de lectura per al públic infantil, amb entrada independent, i una sala d’estudi aïllada de les zones comunes i amb capacitat per a vint-i-cinc jóvens. Amb l’ajuda concedida per la Diputació de València, es reformaran els espais i s’adequaran i s’equiparan les noves sales, una intervenció que l’Ajuntament confia tindre acabada el primer trimestre del 2017 i que intentarà dur a terme sense tancar la biblioteca per a tractar d’afectar com menys possible els usuaris i no paralitzar el servei.

Millora de l’aïllament i la climatització en l’EPA
Pel que fa a l’Escola Permanent d’Adults, les necessitats són millorar els sistemes d’aïllament i climatització d’un edifici ja antic, ja que les finestres no tenen l’aïllament necessari i cal recórrer a estufes per a calfar-se. En aquest cas, l’Ajuntament de Benigànim ha previst una inversió de 7.220 euros, amb els quals se substituiran les finestres actuals per altres de Climalit i s’instal·laran nous sistemes de refrigeració i calefacció amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica de l’escola.

L’alcaldessa de Benigànim ha agraït la implicació del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en les necessitats plantejades pel seu municipi, ja que —segons ha dit— «sense aquesta ajuda no haguérem pogut plantejar des de l’Ajuntament aquestes actuacions, malgrat que eren molt necessàries i reclamades pels veïns». I és que, en opinió d’Amparo Canals, «són molts els serveis i les instal·lacions municipals que necessiten una inversió, i, malgrat les subvencions provincials, han augmentat considerablement aquests dos darrers anys. Per a un poble xicotet com el nostre, segueix sent pràcticament impossible arribar a tot».

Inversions amb càrrec al PPOS
No en va, Benigànim ha optat per diversificar els 139.239 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis que li han correspost enguany per a intentar cobrir el màxim de necessitats, amb inversions que tenen per objecte millorar les infraestructures ja existents i augmentar l’eficiència energètica de les instal·lacions. Així doncs, els diners del PPOS de 2016 permetran concloure la rehabilitació de la piscina municipal i solucionar els problemes de fugues (obres començades a mitjan aquest mateix mes), condicionar els vestuaris del parc de la Beata Agnés, dotar de banys públics l’àrea esportiva a l’aire lliure, millorar l’accessibilitat al trinquet i automatitzar i optimitzar el sistema de reg de parcs i jardins.

No hay comentarios

Dejar respuesta

20 − 4 =