Xàtiva Unida sol·licita informació sobre els abocadors incontrolats

Davant el requeriment de la Generalitat a l’Ajuntament de Xàtiva sobre l’acumulació de deixalles a les muralles nord del Castell, Xàtiva Unida demana actuacions per controlar i acabar amb aquests femers en tot el terme.

Des de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica es requereix a l’Ajuntament de Xàtiva per què acredite l’estat actual dels terrenys i, en cas de romandre els residus, es procedisca a netejar-los i a la gestió d’aquests.

A més, l’Ajuntament haurà de justificar davant el Servei d’Inspecció Mediambiental la correcta retirada i gestió dels residus mitjançant l’empresa gestora autoritzada per la Conselleria esmentada.

Des del Grup Municipal Xàtiva Unida sol·licitem informació al respecte, ja que, segons l’informe de la Guàrdia Civil, entre els residus es troben peces d’amiant, i aquest està catalogat com a residu perillós segons la Llista Europea de Residus.

A més, no és l’únic abocador il·legal al terme de Xàtiva, ja que segons les queixes veïnals, la zona de l’antiga fàbrica de Gregorio Molina continua sent objecte de deixalles. Des de Xàtiva Unida pensem que la institució municipal ha de procurar que s’establisquen tasques de neteja i manteniment de manera periòdica per evitar la formació d’aquests abocadors incontrolats.

No hay comentarios

Dejar respuesta