Xàtiva Unida aposta per col·laborar amb Bellús i Genovés en la gestió del paratge de la Casa de la Llum

  • El col·lectiu xativí proposa la creació d’un òrgan de gestió supramunicipal que englobe els tres municipis i altres administracions d’àmbit superior per tal de gestionar de manera conjunta l’estret de les aigües.
  • En un vídeo publicat en les seues xarxes socials, mostren una conversa entre la candidata Amor Amorós i dues veïnes de la ciutat sobre la gestió de la Casa de la Llum i les polítiques mediambientals al llarg d’aquesta legislatura.

Xàtiva Unida ha proposat la creació d’una entitat supramunicipal de gestió de l’estret de les aigües conjuntament amb Bellús i El Genovés, els altres dos municipis amb terme municipal en la zona. Segons Amor Amorós, “No es poden consentir les diferències que trobem a la zona solament en creuar de terme municipal. Xàtiva ha d’aprendre de la gestió d’aquestos dos municipis i col·laborar amb ells per a millorar i promoure l’estret de les aigües i la Cova Negra”. Així mateix, expliquen que Xàtiva aportaria al projecte la infraestructura de la Casa de la Llum, que consideren que caldria posar en marxa després d’haver estat sense ús tota la legislatura.

La presentació d’aquesta proposta ha tingut lloc en relació amb el vídeo publicat per la formació en xarxes socials en el que la candidata Amor Amorós conversa amb dues veines sobre la situació d’aquest paratge, la gestió de la casa de la llum i les polítiques sobre l’entorn natural que caldria implantar a Xàtiva. Amorós explica que “Un dels tresors de Xàtiva és el seu patrimoni natural i des de Xàtiva Unida pensem que el seu coneixement fa que l’estimem i el cuidem. La Casa de la Llum és una ferramenta que podriem utilitzar per a fer açò amb les escoles, per exemple. De moment, és un exemple d’invertir diners públics i després no posar-ho en funcionament”.

Segons Andrés García, enginyer agrícola i nº5 de la candidatura de Xàtiva Unida, «Estem davant d’un dels reptes del futur de Xàtiva, de la Xàtiva del segle XXI que tots i totes volem. Hem de donar una espenta definitiva als nostres paratges, gestionar-los i això també vol dir traure partit d’ells. Fer una ciutat més verda és una de les bases per créixer. Perquè vivim en un lloc amb molt de potencial natural que va lligat de la mà al potencial històric i arquitectònic. En Xàtiva Unida ho tenim clar i anem a fer-ho.»

En aquest sentit, des de Xàtiva Unida plantegen un programa per tal de posar en valor el patrimoni natural de la ciutat a través d’activitats, així com la necessitat de que l’ajuntament adquirisca més espais forestals per tal de poder conservar-los i crear un anell verd al voltant de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta