Xàtiva prorroga el tancament d’instal·lacions municipals

L’alcalde de Xàtiva ha dictat un nou ban en què es prorroga el tancament de les instal·lacions municipals, degut a l’actual situació de la pandèmia a la ciutat. Aquestes mesures entraran en vigor a partir de les 00:00 hores del dia 1 de gener de 2021 i tindran una duració de quinze dies, prorrogables en funció de l’evolució de les dades sanitàries.

Les mesures de contenció prorrogades son les següents:

1.- Romandran suspeses totes les activitats, convocatòries i actes de concurrència pública de naturalesa sociocultural, turística, formativa, esportiva i lúdic-festiva, al nucli urbà de la ciutat de Xàtiva, disseminats i pedanies. Queda suspesa l’entrada al betlem monumental que únicament es podrà visitar des del seu perímetre exterior.

2.- Es manté el tancament temporal al públic de les instal·lacions municipals, inclòs el castell, el centre d’estimulació primerenca i el centre de malalts d’alzheimer, a excepció de la Casa de la Ciutat, el conservatori i el cementeri. Se suspèn la circulació del tren turístic i l’escoleta de Nadal. La programació del Gran Teatre s’ajorna fins a nova data.

3.- Es manté el tancament temporal de les instal·lacions esportives municipals. Només es permet l’activitat federada a porta tancada. No es permet l’ús de les dutxes, a excepció del cas de les competicions federades, on aquest ús queda restringit a un terç del seu aforament.

4.- Romandran suspeses les autoritzacions i les cessions d’espais municipals atorgades a particulars, associacions i col·lectius ciutadans de qualsevol naturalesa, excepció feta dels aprofitaments especials vinculats a activitats econòmiques, com ara terrasses, contenidors d’obra i altres anàlegs, sempre que no resulten incompatibles amb la finalitat d’aquest Ban.

5.- L’ús dels jardins queda regulat per la normativa autonòmica.

6.- Continua regulat l’accés a la Casa de la Ciutat mitjançant cita prèvia.

7.- Roman prohibit terminantment el consum d’alcohol a la via pública, les 24 hores del dia, excepte als establiments d’hostaleria i restauració.

8.- Romanen facultats els òrgans de selecció per a la presa de decisions sobre la suspensió, ajornament o cancel·lació dels actes dels processos de selecció.

L’alcalde Roger Cerdà ha fet una crida al conjunt de la població: “la situació actual és molt greu i aquest virus no és cap broma. Ja són 16 els xativins que han mort com a conseqüència de la infecció per Covid-19. Cal que el nostre comportament individual s’ajuste en tot moment a les normes decretades i que evitem així que hi hagen més morts i més infeccions a Xàtiva”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × 5 =