Xàtiva prioritza la millora de la il·luminació en la zona de Bixquert

L’elecció de l’alcalde pedani es realitzarà a principis de 2020 a través d’un procés participatiu

 L’Ajuntament de Xàtiva va albergar ahir una reunió amb la presidenta de l’Associació de Veïns de Bixquert Silvia De Giorgio i la vicepresidenta Josefa Sánchez, i en la que van estar presents el tinent d’alcalde Ignacio Reig, el regidor de Seguretat Juan Giner, la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra i el regidor de Pedanies Ricardo Martínez. Aquesta cita va servir com a primera pressa de contacte entre l’associació i el consistori, per tal de conèixer les demandes existents i analitzar la situació de les actuacions que s’han realitzat en Bixquert en els darrers mesos.

Durant la reunió es van abordar diferents temes que afecten al funcionament i al dia a dia de la zona de Bixquert, al temps que es van donar a conèixer les inquietuds de l’associació i els plans d’actuació en els propers mesos.

L’Associació de veïns de Bixquert va agrair la col·locació de fanals realitzada en la darrera legislatura, amb un resultat positiu, però va incidir en la necessitat d’ampliar el nombre d’unitats. De fet, l’Ajuntament preveu la instal·lació d’onze nous fanals, a més de la reubicació d’alguns d’ells que no funcionen correctament per motius d’orientació de la il·luminació.

A més a més, també es va debatre sobre la figura de l’alcalde pedani, una de les novetats que s’implantarà en la present legislatura. Es tracta d’una representació intermèdia entre l’Ajuntament i Bixquert, que s’encarregarà d’accelerar tràmits i la comunicació entre ambdues parts. Aquesta figura podria escollir-se a través d’un procés participatiu a principis del proper any 2020, i comptaria també amb un pressupost específic per tal de realitzar accions i activitats.

Respecte a la seguretat, l’Associació de veïns va preguntar per la possibilitat d’instal·lar càmeres de seguretat en els punts més conflictius de la zona, fet que s’està estudiant ja des de l’Ajuntament, mentre que també es treballa en la coordinació amb la Guàrdia Civil per a la vigilància a través de drons i de la millora de la seguretat a nivell de personal.

Altre dels temes que es va tractar va ser la possibilitat d’augmentar els punts de recollida de fem i la quantitat de contenidors de recollida selectiva, a més de realitzar una campanya informativa per senyalitzar i informar sobre els punts on dipositar les runes i les restes de poda, així com els horaris i telèfons d’arreplegada, i també de les possibles sancions en cas d’abocar aquestes restes en zones que no estan habilitades.

Davant les demandes de l’Associació de veïns de Bixquert en matèria de camins defectuosos i danys a reparar, l’Ajuntament va informar que està previst reprendre el reasfaltat d’algunes zones i la neteja de les voreres, i de que s’està pendent del Pla de Camins 2018/2019, ja que alguns dels 4.200 m2 d’asfalt previstos poden repercutir en Bixquert.

Tant el consistori com l’Associació de veïns s’han emplaçat per a dintre d’un parell de mesos per tal de continuar parlant i analitzant l’evolució de la situació.

No hay comentarios

Dejar respuesta