Xàtiva millorarà la il·luminació de les instal·lacions esportives de la ciutat

L’Ajuntament de Xàtiva va a invertir un total de 116.719,70 euros en la millora de la il·luminació de les instal·lacions públiques per a la pràctica de l’esport. Els serveis tècnics municipals ultimen la licitació del darrer projecte que suposarà la inversió de 29.806,31 euros en el canvi dels projectors de llum dels pavellons Francisco Ballester i de Voleibol, així com els del Camp Municipal de Futbol Paquito Coloma. Aquestes inversions se sumen a la substitució dels antics focus del pavelló de voleibol, duta a terme en febrer de 2016 i al canvi de lluminàries del Camp Murta, que es va realitzar durant l’estiu de 2017. Els tècnics estimen que aquestes intervencions suposaran un estalvi energètic d’entre el 30 i el 50%.

El regidor Pedro Aldavero afirma que «hem demostrat un compromís seriós pel que respecta a la millora de les instal·lacions esportives municipals. Destinem recursos per a actuacions necessàries, a diferència del que passava abans amb les obres faraòniques que ens estan costant ben cares, a tenor de les darreres sentències», en referència als sobrecostos de la Ciutat de l’Esport. Segons Aldavero, «treballem des del realisme i la rigor en la gestió econòmica per tal que les instal·lacions estiguen en les millors condicions possibles. A més a més, actuem en millores reclamades per la ciutadania, com en el cas de la coberta de la piscina de Les Pereres».

Concretament, l’actual intervenció consisteix en la millora de l’eficiència energètica i la reducció dels costos de manteniment dels dos pavellons municipals i del Paquito Coloma. En el cas del pavelló Francisco Ballester, s’instal·laran 16 projectors led de 180 w, amb una vida útil estimada superior a les 100.000 hores, un poc més d’onze anys. Aquesta intervenció està pressupostada en 9.513,99 €.

Pel que fa al pavelló de voleibol, s’invertiran 8.453,53 € en la instal·lació de 9 projectors led, 8 d’ells de 360 w i un altre de 240 w, amb una vida útil estimada similar als del Francisco Ballester. Val a dir que en aquest mateix recinte, en 2016 ja es va escometre una actuació de substitució de 25 focus halògens per altres nous models de tecnologia led, mesura que perseguia un doble objectiu de millora de les condicions d’il·luminació i estalvi energètic. Aquella actuació va suposar la inversió de 17.960,50 €.

Finalment, per al camp de futbol Paquito Coloma s’ha pressupostat una inversió de 11.838,79 € que inclou la instal·lació de 12 projectors led, 8 de 360 w i 4 de 240 w, amb similar estimació de vida útil.

Cal recordar que, en juliol de 2017, l’Ajuntament va millorar l’enllumenat en el camp de futbol La Murta, substituint els projectors de descàrrega per projectors de tecnologia led. Amb allò es va aconseguir tindre uns nivells d’il·luminació d’acord amb la categoria del camp de futbol i reduir el consum elèctric. El pressupost total d’aquella actuació va ser de 68.952,89 €.

L’enllumenat del camp funcionava mitjançant projectors amb làmpades d’halogenurs metàl·lics de 2.000 w, amb 28 projectors distribuïts en quatre torres d’enllumenat, set per torre, tenint una potència total instal·lada de 56 kw. Per aconseguir els objectius assenyalats s’instal·laren 48 projectors de diferents potències, des de 360 w fins a 720 w, amb una potència total instal·lada de 26 kw, aconseguint-se una reducció del 54% en el consum d’energia elèctrica.

No hay comentarios

Dejar respuesta