Xàtiva inicia accions informatives per a la implantació del contenidor marró

L’objectiu és garantir la correcta separació de la matèria orgànica dels grans generadors d’aquest tipus de residus

Xàtiva, 3 de novembre de 2025.- L’Ajuntament de Xàtiva, a través del programa Xàtiva Sostenible, està duent a terme una campanya específica d’informació ambiental per a promoure la correcta gestió de la fracció orgànica entre els grans generadors d’aquest tipus de residus.

En el marc d’aquesta acció, l’educadora ambiental de Xàtiva Sostenible s’ha entrevistat amb els gerents de 138 bars, restaurants, cafeteries i comerços d’alimentació del municipi, amb l’objectiu d’informar-los sobre com gestionar els seus residus una vegada el contenidor marró estiga al carrer. Amb això es pretén garantir un ús adequat del contenidor marró i reduir la presència d’impropis.

L’acció forma part de la primera fase de la campanya ambiental «Arriba el contenidor marró» sobre la gestió dels bioresidus, concebuda com un procés de conscienciació progressiu i pròxim, de tu a tu. El sector HORECA (hostaleria, restauració i cafeteries) i els comerços d’alimentació són prioritaris en aquesta primera fase pel seu important volum de generació de residus orgànics.

Durant les quatre setmanes que ha durat aquesta fase inicial, l’educadora ambiental ha desenvolupat una doble tasca, que ha consistit, d’una banda, en la recollida d’informació sobre el tipus i la quantitat de residus que genera cada establiment, especialment de la fracció orgànica, i, d’una altra, en l’explicació de quins residus s’han de dipositar al contenidor marró i en quin horari, que serà de 19 a 00:00 hores. Fora d’aquest horari, el contenidor romandrà tancat i no s’hi podran dipositar residus. Una vegada finalitzada aquesta primera ronda d’entrevistes, l’ajuntament convocarà el sector hostaler i els comerços d’alimentació a una sessió formativa en què es lliuraran distintius als negocis que destaquen pel seu compromís amb la correcta separació dels residus.

Implicar els grans generadors per a millorar la qualitat del reciclatge

Entre els beneficis d’aquestes accions es troba garantir que la fracció orgànica no es mescle amb altres deixalles, reduir la presència d’impropis als contenidors marrons, reforçar la responsabilitat ambiental i social dels establiments i afavorir el compliment de la normativa en matèria de residus.

No hay comentarios

Dejar respuesta