Xàtiva continua amb la formació de mostres d’ADN caní dirigida a policies locals

Esta any s’han pres 361 mostres d’excrements canins de les quals 86 han obtingut una coincidència

Xàtiva,12 de desembre de 2024.- L’Ajuntament de Xàtiva continua amb la formació de benestar animal per als seus treballadors i treballadores. Aquesta vegada han sigut els policies locals qui han rebut informació en protocols d’actuació en colònies felines, en matèria d’ADN caní i de control del xip.

Hui ha tingut lloc un taller formatiu organitzat per tècnics municipals i dirigit al cos de Policia Local de Xàtiva amb l’objectiu d’ampliar el nombre d’agents amb coneixement en matèria d’ADN caní i en control del xip, a més d’aprendre a actuar en situacions en què es troba amb la presència d’un animal.

Cal recordar que la mostra d’ADN és una iniciativa posada en marxa per tal de fer prendre consciència a la ciutadania de la necessitat d’arreplegar els excrements dels gossos domèstics de la via pública. El policia encarregat pren una mostra d’aquestes restes i les envia al laboratori per fer una comparativa i comprovar qui n’és el propietari de l’animal. Si la mostra és positiva es realitza la multa corresponent.

Al llarg de l’any 2024 s’han realitzat 361 mostres d’excrements canins, de les quals 86 han obtingut una coincidència i, per tant, han rebut la sanció econòmica corresponent. Del total de mostres analitzades encara falten per analitzar 69, pel que el nombre final de sancions podria augmentar.

També està previst que s’incremente el censat de la població canina de la ciutat. Fins ara s’han enviat 249 cartes dirigides als propietaris dels animals, i al llarg de l’any 2025 està previst enviar-ne fins a 1.000. D’aquesta manera s’espera completar el cens de gossos de la ciutat amb la incorporació del xip a cadascun.

A més a més, pròximament els policies de barri portaran lector de xip i podran sancionar als propietaris d’aquells gossos que porten animals sense xip i que, per tant, no compleixen la normativa establerta per la Llei de Benestar Animal i les ordenances municipals.

La regidora de Benestar Animal, Susanna Gomar ha explicat que «des d’aquest govern estem implementant una mirada integradora en la gestió i la cura dels animals domèstics. Perquè açò és qüestió de tots i totes i hem de previndre i conéixer com s’ha d’actuar davant les possibles situacions en trobar-te un animal. A més, s’ha de perseguir els comportaments incívics, ni la resta dels veïns i veïnes ni els mateixos animals, ho mereixen».

No hay comentarios

Dejar respuesta