La mostra de dansa intergeneracional, de la mà de l’Institut de Dansa Educocreativa i Social, tindrà lloc demà dimecres i dijous al Gran Teatre
Xàtiva, 29d’abrilde 2025.- L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat, junt a l’Institut de Dansa Educocreativa i Social, la quarta edició del DID 2025, una mostra de dansa intergeneracional per a celebrar el Dia Internacional de la Dansa, que porta per títol «COM(MOURE)».
El programa DID 2025, que tindrà lloc al Gran Teatre, consta d’una funció escolar que tindrà lloc demà dimecres 30 d’abril a les 10:30 hores; i d’una doble funció per al públic en general (dimecres 30 d’abril a les 20h i dijous 1 de maig a les 19h).
Es tracta d’una dansa intergeneracional d’arts escèniques que reunirà a més de 100 persones a l’escenari (amb edats compreses entre els 9 i els 77 anys) sota la direcció artística, escènica i dramatúrgica de Cristina Puchades i la direcció musical de Gaspar Nadal; en col·laboració amb el Conservatori Professional Municipal Lluís Milan de Xàtiva, el Conservatori superior de dansa de València Nacho Duato, l’Escola d’art superior i disseny d’Alcoi i l’IES Vicente Gandía de Castelló (Ribera Alta).
L’Institut de dansa Educocreativa i social és una organització que desenvolupa projectes per a la promoció, formació i investigació en l’àmbit de la dansa en societat. A més coordina l’Estudi de dansa ubicat en Xàtiva i ofereix diferents programes educatius atenent a un alumnat intergeneracional, que fa comunitat a través de l’art i aposta per la unió de les diferents expressions artístiques. També és la seu de la jove companyia Innovatori de Moviment, habitual col·laboradora en projectes artístics-educatius, socials i benèfics.
Sinopsi actuació COM(MOURE)
DID 2025 al GRAN TEATRE DE XÀTIVA: COM(MOURE). Què es conmou? Totes les persones sentim, però… ho fem de la mateixa manera? La nostra percepció del món es construeix a partir de la informació que capten els nostres sentits, però cada cervell interpreta aquesta realitat d’una manera única i personal. La mateixa escena, el mateix moviment, la mateixa música poden despertar sensacions diferents en cadascú de nosaltres.
Així com un calidoscopi transforma llums i formes en imatges sempre canviants, la nostra ment recrea la realitat des de perspectives diverses. Aquest dispositiu òptic, amb els seus espills que multipliquen i reinventen patrons, simbolitza la riquesa de la percepció humana: som miralls d’una realitat comuna, però cadascú la veu amb els seus propis colors i matisos.
Amb aquest espectacle es convida a explorar el fascinant món de la percepció i les emocions, on cada espectador construeix la seua pròpia experiència. Perquè no hi ha una única manera de sentir, sinó un infinit calidoscopi de possibilitats.