Xàtiva aprova la modificació del pressupost que permet incorporar 5,7 milions aquest 2022

El punt ha comptat amb els vots favorables de PSPV-PSOE, Ciutadans i Maria Beltrán i les abstencions de Xàtiva Unida i el Partit Popular

El plenari municipal ha aprovat aquest dissabte la modificació del pressupost per a la incorporació de romanents finançats amb romanent líquid de tresoreria per a despeses generals i la modificació de crèdits, amb els quals s’incorporaran 5,7 milions d’euros destinats a inversions municipals durant el present exercici 2022. El punt ha comptat amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Ciutadans i de la regidora no adscrita Maria Beltrán i les abstencions de Xàtiva Unida i del Partit Popular.

«Aquesta és una quantitat important de diners amb la qual dotem noves partides que són llargament demandades als plenaris com ara el servei de bus urbà o el Pla Millenial. Anem a fer inversions als polígons industrials, al cicle hidràulic, al Pla Social, o a la xarxa d’aigua potable entre molts altres punts. Es tracta d’un tema de gestió pressupostària i d’aconseguir entre tots que l’execució del pressupost siga el més alta possible», ha indicat el portaveu socialista Ignacio Reig.

Per la seua part, el regidor del Partit Popular Eduardo Llopis ha defés l’abstenció del seu grup exposant que «el fet d’incorporar aquestes xifres és conseqüència d’una manifesta incapacitat d’executar els pressupostos i ens abstindrem amb l’esperança de que siguen capaços d’executar el pressupost de 2022». Per la seua part, el portaveu de Ciutadans Juan Giner ha manifestat que «amb aquesta dotació l’equip de govern tindrà el pressupost necessari per a dur a terme totes les inversions que faja falta».

D’altra banda, també s’han aprovat les condicions del préstec d’inversions 2022 i s’ha aprovat de forma definitiva la modificació puntual de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Xàtiva, amb els vots favorables del PSPV-PSOE i de la regidora no adscrita Maria Beltrán i les abstencions de la resta de partits polítics: Xàtiva Unida, Partit Popular i Ciutadans. Altre punt que ha comptat amb unanimitat ha estat el de l’adhesió de l’Ajuntament de Xàtiva a la Central de Compres de la Generalitat Valenciana.

Mocions

Al plenari del mes de març es van presentar també dues mocions. La primera d’elles, sobre el suport al reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica, va ser presentada per Xàtiva Unida i  va eixir endavant amb els vots favorables d’aquest partit, Partit Popular i Ciutadans i les abstencions de PSPV-PSOE i la regidora no adscrita Maria Beltrán.

Per contra no va prosperar la moció conjunta dels grups polítics municipals Xàtiva Unida, Partit Popular i Ciutadans per a la renovació integral de la xarxa de distribució d’aigües potables de Xàtiva, ja que el PSPV-PSOE i la regidora no adscrita Maria Beltrán van votar en contra. El portaveu socialista Ignacio Reig va justificar aquesta decisió explicant que «aquesta moció obvia l’esforç inversor que s’ha fet des de 2015 respecte a la xarxa d’aigua i insisteix en alguns arguments que s’ha demostrat que no són certs, com ara l’existència de plom a la xarxa d’aigua o la sentència que suposadament obligava a canviar la xarxa de tot el casc antic quan aquesta parla d’un únic habitatge. Les legítimes reivindicacions al funcionament del servei públic d’aigua potable han estat utilitzades de forma partidista per a atacar la gestió municipal, ja que cap de les actuacions que s’estan fent estan ben vistes per part del portaveu de la plataforma que, casualment, és membre de Xàtiva Unida». Reig ha afegit que «l’oposició no s’ha interessat mai per solucionar aquest problema quan tenia la capacitat de fer-ho i ara ningú d’ells s’ha molestat abans de signar aquesta moció en preguntar als tècnics, als caps d’àrea, en comprovar els anàlisi de la qualitat de l’aigua o en contrastar les dades que erròniament s’interpreten en la moció i que es donen per bones. Aquest permanent atac al servei públic d’aigües potables dóna arguments a la dreta per a la seua privatització, amb la conseqüent pujada de tarifes per a poder mantenir l’equilibri econòmic del servei».

No hay comentarios

Dejar respuesta