Xàtiva amplia les instal·lacions del cementeri municipal amb 223 nous nínxols

L’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa la construcció de 223 nínxols i 56 ossaris al cementeri municipal. La intervenció compta amb un pressupost global de 134.000 euros. De cara al futur, el tinent d’alcalde Ignacio Reig preveu la redacció d’un pla director del cementeri municipal que «aborde la seua definitiva ampliació i ordenació per a la pròxima dècada», segons l’edil.

Reig ha informat que «en compliment del capítol d’inversions de 2021, tenim ara mateix en execució dues obres en el cementeri. El termini d’execució d’aquestes obres és de tres mesos. Amb aquesta intervenció cobrim la necessitat de nous nínxols per a tot l’any 2021», afirma el regidor. Les noves construccions compleixen estrictament amb els requeriments de la Conselleria de Sanitat per a aquest tipus d’instal·lació.

En el primer cos edificat, els nínxols queden configurats per un bloc en una sola cara que segueix la implantació i ordenació actualment existent, de quatre altures més una cinquena destinada a osseres. En el segon cos edificat, adossat al mur de tancament del cementeri, es projecten cinc altures totalment destinades a nínxols. El sistema constructiu establert preveu el formigonat in situ de tot el conjunt.

Paral·lelament, l’actuació que es troba més avançada és la construcció de 30 nínxols prefabricats de formigó armat. Aquestes unitats s’integren en un bloc ja construït i s’alinea als que ja formen part de l’ordenació general del cementeri. Són tres fileres de nínxols dobles de 5 altures cadascuna, completant un total de 30 nínxols.

L’estructura està formada per peces prefabricades de formigó armat tipus «W», que s’acoblen i es segellen una amb l’altra consecutivament, fins arribar a la fi de la planta d’actuació. Sobre aquests prefabricats, i als eixos dels mateixos, descansa una tapa de formigó armat de 8 cm de gruix, tancant el receptacle.

No hay comentarios

Dejar respuesta