Servei gratuït de recollida de poda per a veïns de Xàtiva

S’han habilitat deu contenidors (un a Carraixet i nou a Bixquert) per poder dipositar la poda i restes vegetals els dilluns i dijous de vesprada

L’Ajuntament també facilitat el telèfon 670 108 304 (de dilluns a divendres) per a resoldre dubtes o aclarir procediments

Xàtiva, 16 de juliolde 2025.- L’Ajuntament de Xàtiva ha habilitat un servei públic gratuït de recollida de restes de poda i restes vegetals procedents de particulars als disseminats de Bixquert i Carraixet. L’objectiu és millorar la gestió d’aquests residus, fomentar bones pràctiques ambientals entre la ciutadania i facilitar una alternativa còmoda i responsable per al tractament de les restes de poda, evitant així abocaments incontrolats i fomentant l’economia circular.

Amb l’objectiu de millorar la logística i la gestió dels residus de poda, l’Ajuntament ha establit un nou horari de dipòsit, que serà els dilluns i els dijous de vesprada, i ha iniciat una campanya amb la instal·lació de deu contenidors tipus vaixell. Aquests punts de recollida s’han distribuït entre Carraixet, amb un contenidor, i Bixquert, on s’han instal·lat els altres nou. Els contenidors de Bixquert es troben ubicats en les següents adreces: Camí d’Alboi núm. 45, Camí de l’Església núm. 2, Camí Pont Sec núm 1981, Camí Fillola núm. 76, Camí Alter Molina núm. 9, Camí Corral Mateu núm. 2, Camí Senda dels Foies núm. 2, Misteri R-9 Foies B, Polígon 16 núm. 15 i Rectoria Novetlè, Polígon 23.

Aquest servei és un complement per a la ciutadania, ja que cal recordar que la poda i les restes vegetals es poden dipositar de manera contínua, qualsevol dia de la setmana, a l’ecoparc o mitjançant gestors autoritzats, sense necessitat d’ajustar-se als dies habilitats del servei. D’aquesta manera, es facilita una major accessibilitat i es promou el compliment de l’ordenança municipal, reforçant el compromís institucional amb una gestió eficient i responsable dels residus.


Per garantir una recollida eficaç i segura, s’estableixen una sèrie de requisits en la forma de lliurament dels residus: en cas de poda trossejada, caldrà agrupar-la en farcells d’un màxim d’un metre de llarg i 50 centímetres de diàmetre, degudament lligats per facilitar-ne la manipulació. Pel que fa als residus de sega, com l’herba tallada, hauran de lliurar-se en bosses tancades, per evitar la seua dispersió i millorar el procés de recollida i transport. Aquestes indicacions permeten una gestió més eficient per part del servei de recollida i eviten problemes d’abocaments incontrolats.

Cal recalcar que només poden fer ús d’aquests contenidors els veïns i veïnes a títol particular, i no les empreses. Per aquest motiu, no està permès el lliurament de restes en saques, ja que superen les dimensions acceptables per a aquest servei. Tampoc es podran dipositar branques de més d’un metre de llarg, troncs d’arbres ni restes de palmera. A més, no es permet el dipòsit de voluminosos ni residus domèstics en els contenidors destinats a la poda.

El servei compta també amb un telèfon informatiu habilitat per l’Ajuntament de Xàtiva, específic per resoldre qualsevol dubte que puga sorgir sobre aquest servei. Les persones usuàries poden contactar a través del telèfon 670 10 83 04, de dilluns a divendres, en horari de 9:00 a 14:00 hores i de 15:30 a 18:00 hores. A través d’aquesta línia s’oferirà atenció directa per aclarir procediments o qualsevol altra qüestió relacionada amb la gestió de restes vegetals.


Amb aquesta campanya, l’Ajuntament de Xàtiva reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat, el civisme i la protecció del medi natural. Una correcta gestió de les restes de poda i jardineria contribueix a mantenir el municipi net, contribueix a una economia circular i millora la convivència veïnal.


Sobre Xàtiva Sostenible

Xàtiva Sostenible és la marca del servei municipal de neteja i recollida de residus de Xàtiva, amb l’objectiu de transformar la gestió dels residus urbans de la ciutat. Aquest projecte promou un canvi de mentalitat i actitud en la ciutadania, fomentant la prevenció, la reducció en origen, la reutilització i una gestió adequada dels residus domèstics.

Entre els serveis que ofereix es troben el servei de poda, la recollida de voluminosos, la recollida separada, la gestió del cartó comercial, així com altres accions encaminades a convertir Xàtiva en un municipi més net i sostenible.

Per a més informació sobre aquesta i altres iniciatives, es pot consultar la pàgina web oficial: www.xativasostenible.com.

No hay comentarios

Dejar respuesta